ŠTO JE UOPĆE POJEFTINILO?

Video | Riječanke i Riječani o ‘zamrznutim’ cijenama u trgovinama: ‘Radio sam 43 godine da bih imao 3200 kuna mirovine’

Cijene variraju ovisno o trgovini. U odnosu na lanjski 31. prosinac, potrošačka košarica s 365 artikala jeftinija je od 5,73 do 8,79 posto. Ali košarica građana i dalje je poluprazna.

Vlada je ograničila cijene tridesetak artikala, potrošačka košarica sada je jeftinija, ali mnogima i dalje preskupa. Recimo, cijena pojedinih vrsta tjestenine niža je i za 80 posto – barem tako piše na stranicama Ministarstva gospodarstva – no mnogi to ne osjete.

‘Meni to izgleda da stoji na istom’

“One pašte koje ja koristim nisu uopće snižene, to su pašte koje nekad ja kupujem na akciji. Meni to izgleda da stoji na istom. Moje košta otprilike 400 grama, 30 kuna”, kazala je za RTL Danas Ljiljana Vičević iz Rijeke.

Cijene variraju ovisno o trgovini. U odnosu na lanjski 31. prosinac, potrošačka košarica s 365 artikala jeftinija je od 5,73 do 8,79 posto. Ali košarica građana i dalje je poluprazna.

“Kratko i jasno – u mirovini sam, nažalost u ovoj državi. S 43 godine radnog staža imam mirovinu 3200 kuna. Je li to mirovina za 43 godine staža”, pita se Franjo Pucić iz Žminja, koji također sve još preračunava u kune.

Nije pojeftinilo čak ni ono osnovno

“Dvije role kuhinjskog papira, dvije flaše vina, njoki, zelena pašta, sir i par začina – 35 eura, nekadašnjih skoro 250 kuna”, kaže Domagoj Budimir.

I dok su Talijani zbog rasta cijena tjestenine pozivali na nacionalni štrajk, jedna je domaća pašta postala zvijezda s naslovnica, jer vijest više nije kada je cijena previsoka, već kada je jednostavno normalna. Kao ta od 40 centi za 500 grama, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari