CIJEPLJENJE U HRVATSKOJ

Ritam cijepljenja je usporio, interesa je sve manje! Plenković: ”Ovo je ispit zrelosti cijelog društva”

Foto: Pixsell

Premijer Andrej Plenković je danas na sjednici vlade rekao da ritam cijepljenja u Hrvatskoj usporava.

“Ohrabrujućim brojkama pridonosi velik broj cijepljenih i naši odgovorni sugrađani. No, primjećujemo da se ritam cijepljenja, posebice prvom dozom, nažalost usporio, prvenstveno zbog pomanjkanja interesa”, rekao je Plenković.

“Statistika je neumoljiva”

“Još jednom apeliram na sve sugrađane koji se nisu cijepili, na sve službe koje su angažirane na ovom poslu, sve zdravstvene djelatnike, da još potaknemo naše sugrađane da se cijepe, da to učine i da ne oklijevaju, da se vratimo u normalan život i da ukinemo sve mjere. Ponavljam, statistika je neumoljiva, na 45 potvrđenih slučajeva jedna osoba će, nažalost, preminuti u roku od dva tjedna. To je ogroman rizik, znatno veći od rizika od nuspojava, koji je eventualno jedan slučaj na 100.000 cijepljenih. To je za bilo kojeg matematičara dovoljno dobar razlog za cijepljenje”, rekao je Plenković, piše Index.hr.

“Cijepljenje je neusporedivo manji rizik od zaraze koronom”

“Cijepljenje je neusporedivo manji rizik od zaraze virusom koji je odnio više od 8000 života naših sugrađana koji su umrli ili s covidom ili od covida. Nemojmo dozvoliti da zemlje koje su bile manje uspješne u borbi s covidom sad budu uspješnije od nas. Mi ovim ne štitimo samo zdravlje nego i ekonomiju. Najbolji lijek da troškova zbog pandemije bude manje je cijepljenje. Štitimo time radna mjesta i pravo na normalan život. I zato je važno da ostvarimo plan od 50% cijepljenih do kraja lipnja, da možemo dalje ukidati mjere. Ako to ne napravimo, ugrozit ćemo turističku sezonu. To bi značilo i gubitak za gospodarstvo, ne smijemo si to dopustiti”, rekao je.

“Ovo je ispit zrelosti cijelog društva”

“Ovo je ispit zrelosti cijelog društva. Apeliram na mlade, budite primjer drugima, budite odvažni, vjerujte u znanost, cijepite se – to je najbrži povratak u normalan život. Iskoristimo ovih 20-ak dana pred nama da dođemo do tih 50%, da možemo reći da smo osigurali pretpostavke za turističku sezonu i oporavak ekonomije”, rekao je, piše Index.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari