GLAVNI GRAD UKRAJINE

Rusi napali Kijev! Eksplozije odjekuju gradom; Kličko: ‘Sve službe su na terenu’

Twitter

U gradu i okolici proglašena je zračna uzbuna

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko potvrdio je da je “nekoliko eksplozija” zabilježeno u glavnom gradu u ponedjeljak rano ujutro.

Neki mediji javljaju o dvije, neki o čak četiri.

Kličko je objavio na društvenim mrežama: “Nekoliko eksplozija u četvrti Ševčenkiv – u središtu glavnog grada. Sve službe su na terenu. Detalji kasnije.”

Nekoliko eksplozija potreslo je ukrajinsku prijestolnicu Kijev u ponedjeljak, uzrokujući smrt i ozljede, rekao je glasnogovornik državne hitne službe javnoj radioteleviziji Suspilne.

Svjedok je rekao novinskoj agenciji Reuters da se crni dim uzdizao iz zgrade u središtu grada nakon eksplozije.

Drugi su na društvenim mrežama objavili slike navodno iz grada, a neki tvrde da su “raketnne projektile oborile” ukrajinske snage, pišu RTL Vijesti.

Ruska raketa navodno je pala na gradsku ulicu u Kijevu u blizini spomenika Hruševskom, tvrdi to na Telegramu Anton Geraščenko, viši ukrajinski savjetnik ministra unutarnjih poslova.

Gerščenko tvrdi da je napad izveden dronovima kamikazama. Ukrajinski zastupnik Oleksih Gončarenko rekao je da je jedna raketa pala “točno u središte grada. Gore automobili, a na kućama su razbijeni prozori. Ima mrtvih”, tvitao je jutros, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari