'OD INSTITUCIJA NEMA KORISTI'

Otac: ‘Moje dijete je moglo biti pokojno sinoć. Cipelarili su ga u glavu, pitali je li kršten’

Otac kaže da je odlučio sve izložiti javnosti jer u prijašnjim slučajevima od institucija nije bilo prevelike koristi

Jedan otac iz Dugog Sela odlučio je na društvenim mrežama podijeliti dramatičan status u kojem opisuje kako je njegov sin pretučen u subotu navečer. I to ispred škole.

Navodi kako su ga napala “tri huligana” koji su ga cipelarili udarcima u glavu dok je još nekoliko njih promatralo i snimalo mobitelima. Čuo je kaže da se isto dogodilo već dvojici dječaka pa je pozvao njihove roditelje da se jave jer se pokazalo, kaže, da od institucija do sada nije bilo baš prevelike koristi.

“Sinoć oko 21,15 sati moje dijete moglo biti pokojno! Gdje? Ispred OŠ Ivan Benković! Kako? Tako što su ga tri huligana iscipelarila udarcima nogom u glavu dok je sjedio na stepenicama ispred škole a još njih nekoliko je držalo stražu, promatralo i snimalo mobitelima! Koji je bio povod napada? Jesi li kršten? Zašto imaš dugu kosu? Navijaš li za Dinamo? I na kraju: “Ako nam ne daš cigaretu dobit ćeš batina”! Samo da pripomenem da moj klinac ne puši!

Ekipica je hrabro došla unaprijed maskirana s bandanama preko lica i s kapuljačama na glavi – kao da su planirali poduhvat! S obzirom da se slična stvar koliko sam shvatio iz razgovora s policijom i s osobljem na hitnoj u bolnici Rebro, već dogodila dvojici dječaka prije koji mjesec pozivam roditelje tih dječaka da mi se jave!

Također molim sve za pomoć – ukoliko znate bilo što o događaju – molim javite nama ili policiji! Video nadzor ispred škole je u funkciji tako da snimka postoji! Obavili smo na hitnoj na Rebru preglede (ct, otorinac, oftalmolog) i zasad stvari stoje prilično dobro! Poduzet ćemo sve da se mladim huliganima stane na kraj! Danas naše dijete, sutra nečije drugo! Zar nam se treba dogoditi Luka Ritz u Dugom Selu? Vjerujte malo je falilo danas!”, napisao je ovaj otac dodajući da je riječ o istim napadačima koje se dovodi u vezu s raznim zlostavljanjima u Dugom Selu.

“Napadačima inteligencija nije baš jača strana pa vjerujem da će kad ih se malo stisne njihova maskerada biti besmislena. Mi smo kao roditelji odlučili s ovim slučajem ići javno jer smo u komunikaciji s drugim roditeljima čija su djeca zlostavljana, shvatili da institucije nažalost nisu od prevelike koristi.

Trenutno se zbrajamo i najvažnije nam je da je klinac puno bolje nego što je to jučer izgledalo. A od sutra krećemo u borbu – ne samo za prava našeg djeteta, već i za prava svih onih koji sustavno trpe torturu nekolicine pojedinaca o kojima sve institucije u gradu znaju sve što trebaju znati ali iz nepoznatog razloga ne poduzimaju poteze da se stvari riješe na adekvatan način!”, poručio je otac pretučenog dječaka, donose RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari