KBC RIJEKA SPREMAN NA SVE

Ružić: u KBC-u Rijeka nema zastoja u zbrinjavanju pacijenata, spremni i za povećani prihvat covid slučajeva!

Foto: Mateo Levak/Riportal

O aktualnoj epidemiološkoj situaciji u PGŽ danas su izvijestili glavni epidemiolog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dobrica Rončević i Alen Ružić, ravnatelj KBC-a Rijeka

Dobrica Rončević je rekao kako su tijekom vikenda testirane 133 osobe, među kojima je 33 covid pozitivno, a to znači da se i dalje udio pozitivnih u ukupnom broju testiranih kreće oko 20%. Dodao je da i dalje u strukturi novooboljelih dominira radno aktivno stanovništvo i studentska populacija.

Rončević je rekao da usprkos proboju virusa u pojedine škole, situacija nije do te mjere zabrinjavajuća da bi se išlo na potpuno zatvaranje škola.

Porast broja novozaraženih koji se bilježi proteklih dana ima za očekivanu posljedicu i veći broj hospitaliziranih.

Prema informacijama ravnatelja KBC Rijeka Alena Ružića, trenutno je na bolničkom liječenju 39 covid pacijenata, 31 osoba se nalazi u Klinici za infektologiju, a 8 u respiracijskom centru od kojih su tri su osobe na respiratoru.

Ravnatelj Ružić je naglasio da riječki KBC ima dovoljno kreveta, zdravstvenog osoblja i opreme za znatno veći priljev pacijenata od trenutnog. Dodao je da su upravo oslobodili dodatne krevete na Klinici za otorinolaringologiju pa sada KBC Rijeka raspolaže s ukupno 118 kreveta za prihvat novooboljelih od koronavirusa.

U KBC nema zastoja niti u zbrinjavanju ostalih pacijenata pa je Ružić pozvao sve koji imaju zakazane specijalističke preglede, a nisu obaviješteni o otkazivanju, da dođu u dogovorenom terminu.

Također je naglasio da je organizacijski i kadrovski KBC Rijeka spreman i za daljnje pogoršanje epidemiološke situacije, da se pomno planira unaprijed, te da stanovnici PGŽ mogu biti sigurni da će u KBC Rijeka dobiti odgovarajuću zdravstvenu skrb.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari