POSLANO PRIOPĆENJE

S polica se povlači jedna vrsta salame. Provjerite jeste li je kupili

Foto: Marijan Sušenj/Pixsell

Podrijetlo proizvoda je Republika Hrvatska

Državni inspektorat RH izvijestio je u četvrtak o opozivu proizvoda Zelinska poli, pileća obarena kobasica, 0,5 kg, upotrijebiti do 8.11.2022. zbog neodgovarajuće deklaracije odnosno neoznačenih alergena mliječnih proteina i soje u proizvodu.

Proizvod Zelinska poli, pileća obarena kobasica, 0,5 kg, koji se povlači s tržišta, ima LOT broja L PR 55 22 08, priopćila je večeras Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH).

S obzirom na to da na proizvodu na deklaraciji nisu označeni alergeni mliječnih proteina i soje proizvod može predstavljati rizik po zdravlje potrošača osjetljivih na isti, dok ga osobe koje nisu alergične mogu i dalje upotrebljavati bez ograničenja, navodi se u priopćenju.

Podrijetlo proizvoda je Republika Hrvatska. Proizvođač Zelinske poli, pileće obarene kobasice je Bastalec promet d.o.o. iz mjesta Blaškovec, koji ga i stavlja na tržište.

Obavijest se odnosi isključivo na gore navedeni proizvod, dodaju iz HAPIH-a. (HINA)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari