VRIJEME JE OPASNO

Video | Crveni i narančasti meteoalarm blješte. U vikend ne ulazimo onako kako smo priželjkivali

Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu, kažu iz DHMZ-a

Zbog mjestimične olujne bure čiji će najjači udari biti i do 140 km/h, za Velebitski kanal upaljen je crveni meteoalarm, javlja DHMZ.

Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima.

Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu, upozorili su.

Izvor: DHMZ

S druge strane, narančasto upozorenje na snazi je za riječku regiju, zapadnu obalu Istre, Kvarner i Kvarnerić. Očekuju se naime mjestimice olujni i orkanski udari bure.

Slično ostaje i sutra kada će za Velebitski kanal na snazi ostati crveni meteoalarm, dok će vrijeme na riječkoj regiji biti malo manje opasno.

Narančasto upozorenje i u subotu je na snazi za zapadnu obalu istre te Kvarner i Kvarnerić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari