SAMO U HRVATSKOJ! Nevjerojatan propust: država zaboravila tiskati školske dnevnike i imenike?

Foto: Ilustracija

Nastavnici će se dotad snalaziti s papirićima i rokovnicima u koje će upisivati ocjene i druge informacije

Iako je nastava službeno počela jučer, te su imali na raspolaganju cijelo ljeto, a narudžbe škola su obavljene i zaprimljene do sredine srpnja, “Narodne novine” još uvijek nisu školama dostavile naručenu pedagošku dokumentaciju (dnevnike i imenike), a kako stvari stoje, na to će se morati pričekati još najmanje desetak dana, piše Slobodna Dalmacija.

Đuro Baloević, predsjednik splitsko-dalmatinskog ogranka Hrvatske udruge ravnatelja osnovnih škola upoznat je s ovom problematikom, piše Slobodna Dalmacija.

“Znala je ta dokumentacija i ranije stizati u zadnji tren, ali uvijek je do ove godine dolazila na vrijeme”, rekao je Baloević.

Dodaje kako su mnogi tajnici škola i ravnatelja zvali “Narodne novine” te dobili informaciju da će im pedagoška dokumentacija stići oko 15. rujna.

Nastavnici će se dotad snalaziti s papirićima i rokovnicima u koje će upisivati ocjene i druge informacije.

Iz Slobodne Dalmacije poslali su upit i “Narodnim novinama” i Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

“Narodne novine d.d. sudjeluju u izradi pedagoške dokumentacije kao partner u tisku i distribuciji, sukladno ovjerenim dokumentima koje dobivaju od nadležnog ministarstva. Sva prispjela ovjerena pedagoška dokumentacija je otisnuta i distribuirana, dok će i ostali dio biti tiskan i distribuiran u najkraćem mogućem roku po primitku ovjerenih dokumenata”, odgovorili su iz Narodnih novina.

Iz Ministarstva su dostavili odgovor u kojem ističu da je Pravilnik o pedagoškoj dokumentaciji i evidenciji te javnim ispravama u školskim ustanovama objavljen u Narodnim novinama 17. svibnja 2017. te je na snagu stupio s 1. rujnom 2017.
Vijesti.hr

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari