SDP-ov Jovanović o Mamićevoj presudi: ‘Ponosan sam, to dokazuje koliko sam bio u pravu’

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

“Bili smo u pravu i zato sam danas ponosan. Siguran sam da su nakon ove presude pred nama bolji dani za hrvatski sport”, smatra Jovanović

Presudu braći Zdravku i Zoranu Mamiću te Damiru Vrbanoviću pozdravio je u srijedu SDP-ov saborski zastupnik i bivši ministar sporta Željko Jovanović. U svom priopćenju istakao je kako je dokazano da je Dinamo Mamićima služio kao “bankomat” kojim su financirali osobne potrebe, ali i HDZ-ove kampanje i predsjedničine rođendane.

“Nakon današnje nepravomoćne presude udruženom pljačkaškom poduhvatu braće Mamić i Vrbanovića dopuštam si reći da je to potvrda koliko sam bio u pravu u izjavama o močvari koja je uništavala hrvatski nogomet, nogometaše i sve vrijedne sportske volontere i navijače”, objavio je u priopćenju Jovanović.

Svašta je, kaže, prošao zbog toga, ali danas svi vide da je i u tom slučaju, kao i kod svih drugih poteza u resoru obrazovanja, znanosti i sporta, bio u pravu.

“Najbolje to vidimo po tome u kojoj mjeri se sport ogadio ljudima, dovoljno je doći na utakmice Dinama i vidjeti sramotno prazan stadion. Mislim da to sve govori”, dodao je Jovanović.

Dok je s Petrom Skansijem radio na izmjenama Zakona o sportu i Zakona o sportskoj inspekciji, kaže Jovanović, borili su se da razni menadžeri poput Mamića ne reketare sport i sportaše, ne pljačkaju sportske klubove i ne oštećuju državni proračun za svoje osobno bogaćenje.

“Bili smo u pravu i zato sam danas ponosan. Siguran sam da su nakon ove presude pred nama bolji dani za hrvatski sport”, smatra Jovanović.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari