JENS STOLTENBERG

Šef NATO-a: ‘Mi nismo dio ovog sukoba. Dani koji dolaze vjerojatno će biti i gori. ‘

Šef NATO-a: ‘Mi nismo dio ovog sukoba. Dani koji dolaze vjerojatno će biti i gori. ‘

‘Mi nismo dio ovog sukoba i imamo odgovornost osigurati da on ne eskalira i ne širi se izvan Ukrajine’, rekao je u Bruxellesu

Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg upozorio je da će dani koji dolaze “vjerojatno biti gori” jer se očekuje da će ruske snage unijeti teže oružje i nastaviti s napadima diljem Ukrajine.

Govoreći nakon izvanrednog sastanka ministara vanjskih poslova NATO-a, Stoltenberg je opisao rusku invaziju na Ukrajinu kao “najgoru vojnu agresiju u Europi desetljećima”.

S gradovima pod opsadom, granatiranim školama, bolnicama i stambenim zgradama. Nepromišljene akcije oko nuklearne elektrane sinoć i brojni ubijeni ili ranjeni civili.

Dani koji dolaze vjerojatno će biti gori, s više smrti, više patnje i više razaranja, piše The Guardian.

Stoltenberg je naglasio da NATO ne želi rat s Rusijom.

Govoreći u Bruxellesu, rekao je da je NATO “obrambeni” savez. “Naš temeljni zadatak je zaštititi naših 30 nacija”, rekao je.

“Mi nismo dio ovog sukoba i imamo odgovornost osigurati da on ne eskalira i ne širi se izvan Ukrajine. To bi bilo još razornije i opasnije, uz još više ljudske patnje”, izjavio je, prenose RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari