Sin poginulih nautičara o presudi Horvatinčiću: ‘Ovo je tek jedan korak do završetka naše agonije’

Sin Horvatinčićevih žrtava, bračnog para Salpietro za Vijesti.hr komentirao je nepravomoćnu presudu Tomi Horvatinčiću

Tomo Horvatinčić kriv je za izazivanje pomorske nesreće u kojoj je u kolovozu 2011. smrtno stradalo dvoje talijanskih nautičara (OVDJE). Dobio je četiri godine i 10 mjeseci zatvora. U kaznu mu se uračunava i pritvor.

Sin Horvatinčićevih žrtava, bračnog para Salpietro za Vijesti.hr kazao je kako poštuje odluku suda i da je zadovoljni presudom.

“Poštujemo odluku suda. Pričekat ćemo da vidimo konačnu kaznu i potvrdu ove presude. Ono što nas posebno veseli je da je dobio zabranu upravljanja bilo kakvim vozilom. Ova je presuda tek jedan korak do završetka naše agonije. Dobar je to korak no moramo pričekati konačno rješenje kako bi kazali da smo u potpunosti zadovoljni”, rekao je za Vijesti.hr Federico Salpietro, sin supružnika Salpietro koji su stradali u pomorskoj nesreći koju je Tomo Horvatinčić skrivio u kolovozu 2011. godine.

“Još jednom želimo zahvaliti svim ljudima na profesionalnom obavljanju svojih dužnosti tijekom čitavog procesa kao i svima onima koji nas podržavaju”, poručio je Salpietro.

Podsjetimo, Horvatinčić je 2011. u šibenskom akvatoriju gliserom naletio na jedrilicu talijanskog para, koji je pritom poginuo.

Dan uoči odluke, njihova djeca, Federico i Gaia Salpietri obratili su se pismom medijima u kojem opisuju kroz kakvu su agoniju prolazili posljednjih osam godina koliko traje postupak protiv Horvatinčića. Njihova jedina želja je – da istina izađe na vidjelo.

Na kraju zahvaljuju svima koji su svoj posao radili profesionalno te napominju za Vijesti.hr kako ovim pismom ni na koji način ne žele utjecati na ishod presude.
Mateja Gajnik
Foto: PIXSELL

Više u VIDEOPRILOGU!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari