Sjajne vijesti za vozače: Cijene goriva u Hrvatskoj sutra snažno padaju, pogledajte za koliko

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Drastično su u ponedjeljak pale cijene nafte na svjetskim tržištima, čak 30 posto, što je najviše od 1991. godine

Sjajne vijesti za vozače. Naime, sutra bi na benzinskim postajama u Hrvatskoj cijene goriva trebale biti poprilično manje.

Prema neslužbenim informacijama portala cijenegoriva.info prosječni spremnik od 50 litara eurosupera 95 mogao bi biti jefitiniji za 13 kuna. Prosječni spremnik eurodizela mogao bi pojeftiniti za 7,5 kuna, dok bi spremnik autoplina mogao biti jeftiniji za 15 kuna.

Drastičan pad cijene na svjetskim tržištima

Drastično su u ponedjeljak pale cijene nafte na svjetskim tržištima, čak 30 posto, što je najviše od 1991. godine. Saudijska Arabija započela je, naime, cjenovni rat s Rusijom drastično smanjivši svoje prodajne cijene i poručivši kako će povećati proizvodnju.

Cijena nafte je tako pala za 31,5 posto i sada iznosi 31,02 dolara po barelu na londonskom tržištu, dok je na američkom pala za 32 posto i sad iznosi 28 dolara.

Štern o padu cijene nafte

Naftni stručnjak Davor Štern u izjavi za Vijesti.hr rekao je da ovakav pad cijena nafte na svjetskim tržištima nije nužno dobar za državu jer dolazi do smanjenja prihoda kroz manjak ubiranja PDV-a te trošarina, ali…

“Ali je dobar za potrošače. Za njih je to dobro jer će doći do smanjenja cijena naftnih derivata”, rekao je za Vijesti.hr Davor Štern.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari