SUŽIVOT S COVIDOM-19

ŠKOLA U PANDEMIJI: Gotovo 300 pozitivne djece, više od 2000 u samoizolaciji!

Photo: Milan Sabic/PIXSELL

Počinje nastava, na snazi su posebne mjere

Za gotovo pola milijuna učenika i učenica danas počinje nova školska godina. S obzirom na epidemiju koronavirusa koja je proglašena 11. ožujka, Ministarstvo znanosti i obrazovanja je za ovu školsku godinu pripremilo tri modela provođenja nastave koji će se primjenjivati ovisno o epidemiološkoj situaciji.

Model A predviđa odvijanje nastave u školi uz pridržavanje epidemioloških uputa HZJZ-a, Model B je mješoviti oblik nastave (u školi i na daljinu), a Model C je nastava na daljinu. O primjeni pojedinoga modela odlučivat će škole u suradnji i uz suglasnost s osnivačem i nadležnim lokalnim stožerom, osim u slučaju lockdowna za cijelu državu kada Vlada donosi odluku o primjeni Modela C na nacionalnoj razini.

Što se tiče aktualne situacije u pogledu broja slučajeva, prema podacima iz Ministarstva znanosti i obrazovanja među djecom do šest godina pozitivno je 72 djece, a još 210 njih među djecom od sedam do 18 godina, dakle ukupno je 282 pozitivne djece),  a njih 2111 do 18 godina starosti nalazi se u samoizolaciji.

Što se tiče prosvjetnih djelatnika, njih 149 je u samoizolaciji, a 38 prosvjetnih djelatnika pozitivno, prema okvirnim podacima iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari