SKUPIO 7,5 MILIJUNA KUNA: Ivica Todorić na slobodi

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Sloković: ‘Prijatelji su skupljali novac za jamčevinu tri dana’

Ivica Todorić skupio je 7,5 milijuna kuna za jamčevinu i uskoro bi trebao biti na slobodi!

Iako su ranije iz odvjetničkog tima bivšeg vlasnika koncerna Agrokor tvrdili kako “novca nema”, iznos od milijun eura na kraju se ipak skupio.

Nakon uplate jamčevine od milijun eura osumnjičeni bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić doveden je na ročište na Županijskom sudu na kojemu se mora obavezati da će se odazvati na sudske pozive te će morati predati putovnicu.

Nakon što su riješene te formalnosti, Todorić je prevezen u Remetinec iz kojeg bi uskoro trebao izaći na slobodu.

Sloković: ‘Todorićevi prijatelji novac za jamčevinu skupljali su tri dana’

U prikupljanju novca za jamčevinu od 7,5 milijuna kuna, kojom Ivica Todorić može zamijeniti istražni zatvor, bivšem vlasniku Agrokora pomogli su prijatelji, kazala je nakon sudskog ročišta u utorak Todorićeva odvjetnica.

Izlazeći iz zgrade suda odvjetnica Jadranka Sloković novinarima je kazala da je jamčevina stigla te da je sudac istrage ukinuo istražni zatvor, uz određene mjere opreza. „Todorić je dao obećanje da neće napuštati boravište bez dozvole suda i to je to”, kazala je Sloković, dodajući da će Todorić danas izaći iz zatvora u Remetincu gdje se nalazi od izručenja Hrvatskoj.

Odgovarajući na novinarska pitanja Sloković je kazala da su Todorićevi prijatelji novac za jamčevinu skupljali tri dana, a nije željela otkriti o kome je riječ. Ipak, kazala je da sud zna tko je uplatitelj.

Todorića nakon ročišta vraćaju u Remtinec, gdje će se razdužiti i biti pušten na slobodu.

Gotovo ročište

“Čim je sudac istrage dobio potvrdu da je jamčevina uplaćena odredio je ročište na kojem je bio i Todorić, koji je od suca istrage upozoren da ako bude prekršio odredbe jamstva ono pripasti državi,a protiv njega bi mogao biti pokrenut postupak”, rekao je glasnogovornik suda Krešimir Devčić.

Rekao je da su uplatitelji poznati sudu, ali da tu informaciju ne može otkriti.

Todoriću su izrečene i mjere opreza: zabranjeno mu je napuštati boravište koje ima prijavljeno te ne smije napuštati područje grada Zagreba bez odobrenja suda. Također je bio dužan predati putovnicu.

Prodanović:’ Ne znam od kud je novac došao’

Jedan od odvjetnika Ivice Todorića, Čedo Prodanović, kratko je novinarima poručio kako je novac skupljen te da ne zna od kud je novac došao. Dodao je kako on nije bio angažiran u prikupljanje sredstava za jamčevinu u iznosu od 7,5 milijuna kuna.

Jamčevina uplaćena

Na zagrebačkom Županijskom sudu se doznaje da je jamčevina uplaćena na sudski račun te da je za 15 sati zakazano ročište na koje će biti doveden iz Remetinca gdje se nalazi od izručenja Hrvatskoj. Todorić će se na tom ročištu obvezati da će se odazivati na sudske pozive, a morat će predat i putovnicu koja se trenutno nalazi na zatvorskom pologu, kazao je glasnogovornik suda Krešimir Devčić.

Uz polaganje putovnice Todorić na slobodi bez sudskog odobrenja neće smjeti napuštati Zagreb, svoje mjesto prebivališta.

Todorića će nakon ročišta sa suda vratiti u Remtinec, gdje će se razdužiti, a potom izaći na slobodu, najvjerojatnije u kasnim poslijepodnevnim ili večernjim satima.

Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda u srijedu 15. studenoga zaključilo je da Todorić može istražni zatvor zamijeniti mjerama opreza i jamčevinom od 7,5 milijuna kuna u gotovini, a njegova je obrana ranije tvrdila da toliko novca nemaju.

Todorić je zajedno sa svojim sinovima Ivanom i Antom, ali i 12-ero Agrokorovih menadžera te revizora osumnjičen zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna iz Agrokora. Istraga je naknadno proširena i zbog zajmova što ih je investicijski fond Nexus Private Equity Partneri preko tvrtke Nexus ulaganja dao Agrokoru.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari