NEGDJE VIŠE OD 5 EURA

Slovenci upozorili na bankomate u Hrvatskoj: ‘Potrošit ćete više novaca nego što ste očekivali’

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Oni Slovenci kojima banka izdavateljica kartice pripada nekoj od grupacija koje posluju i u Hrvatskoj, primjerice komitenti UniCredit grupe, Inese Sanpaolo – neće morati platiti proviziju

U slovenskim medijima krenulo se pisati o ljetovanju na Hrvatskoj obali, ali s upozorenjem na tzv. prijevare, odnosno da će potrošiti više novaca nego što su mislili.

“Potrošačima se savjetuje da provjere tečajeve i usporede ih na licu mjesta, vodeći računa o mogućim provizijama”, piše Žurnal 24.

Turistička sezona je krenula, a Slovenci svoj odmor vole provoditi u Hrvatskoj, ali tamošnji mediji govore da Hrvatska ima neke od najviših naknada za podizanje novca na bankomatima, posebno kada su u pitanju stranci.

“Primjećujemo probleme s podizanjem novca na bankomatima, posebno u Hrvatskoj, gdje su česte dodatne naknade, često u iznosu od oko četiri eura. Bankomat ih mora upozoriti na to, mogu zaustaviti podizanje i pronaći drugi bankomat koji ne naplaćuje proviziju. To zna biti u turističkim područjima veliki problem, jer prema našim informacijama i bankomati koji su u vlasništvu banaka naplaćuju dodatne naknade”, navode.

Iz Saveza potrošača Slovenije dodaju da potrošači uvijek moraju isplate i plaćanja izvan područja obavljati bez konverzije ili u lokalnoj valuti. Tako se koristi tečaj njihove banke, a ne često nepovoljniji tečaj vlasnika bankomata.

Zagrebačka i Addiko banka tako za podizanje novca karticama izdanima izvan Hrvatske naplaćuju naknadu od 5,31 euro, u PBZ-u to iznosi 4,78 eura, a u Hrvatskoj poštanskoj banci 5 eura, piše Jutarnji list.

Oni Slovenci kojima banka izdavateljica kartice pripada nekoj od grupacija koje posluju i u Hrvatskoj, primjerice komitenti UniCredit grupe, Inese Sanpaolo – neće morati platiti proviziju, prenosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari