OD 1. VELJAČE

Slovenija uvela novi način naplate vinjeta; One koje se lijepe na staklo otišle su u povijest

Foto: Pixsell

Cijena i dalje, dodaju, ostaje ista, a jednako tako ne mijenja se ni mogućnost kupovine tjedne, mjesečne ili godišnje vinjete

Od 1. veljače, u Sloveniji su na snazi drugačija pravila korištenja tamošnjih autocesta. Kako naime javlja Jutarnji list, od ovog mjeseca vrijede samo e-vinjete, a papirnate vinjete više se ne mogu ni kupiti.

Ipak, u slučaju da posjedujete onu u takvom obliku, kupljenu prije 1. veljače, ona vrijedi do datuma isteka, a nakon toga, kao i svi drugi, morat ćete po novu i to putem internetske stranice dars.si.

VIDEO DANA:

Do nove vinjete doći ćete u nekoliko koraka. Naime, potrebno je upisati broj i zemlju registarske oznake te e-mail adresu na koju će biti poslana potvrda o uplati, a nakon toga vinjeta je vaša, prenose RTL Vijesti. 

Cijena i dalje, dodaju, ostaje ista, a jednako tako ne mijenja se ni mogućnost kupovine tjedne, mjesečne ili godišnje vinjete.

Iz Slovenije dodaju kako se kupljena vinjeta veže uz registraciju vozila i nije prenosiva, a vrijedi godinu dana od dana kupnje.

Objašnjavajući kako sve funkcionira, slovenska je policija istaknula kako su na terenu postavljene posebne kamere koje nakon očitanja registarske oznake podatke šalju u središnju bazu gdje policajac dobiva informaciju je li vinjeta plaćena ili nije pa je i prostor za malverzacije utoliko smanjen.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari