VIDEO KOJI IZAZOVA EMOCIJE

Suze same teku: Studentici koja živi u teškim uvjetima, anonimni mladić poklonio auto

Foto: Srednja.hr

Josipa je studentica veterine iz mjesta u blizini Velike Gorice i živi u teškim uvjetima. Brine o bolesnom ocu, majci i bratu s posebnim potrebama. Uz to što studira i radi te na posao i faks putuje autobusom…

Mladić velikog srca koji je želio ostati anoniman odlučio joj je to olakšati iznenadivši je poklonjenim automobilom. Ubrzo nakon toga javio se i drugi čovjek koji joj je poklonio bon za kupnju kuhinje.

I u ovim vremenima u kojima prevladava pesimizam pozitivne priče i dalje su među nama. Jedna od njih je i ona koja se ovih dana dogodila u okolici Velike Gorice i živi je dokaz da jedno dobro djelo može biti poticaj za druga takva. Studentica Josipa živi u teškim uvjetima i brine za svoju četveročlanu obitelj, a anonimni dobročinitelji odlučili su joj olakšati situaciju poklonima kakve nije očekivala.

Osim paketa hrane, stigao i automobil

– Dragi moji! Predstavit ću vam prije svega Josipu. Divna, mlada, vrijedna djevojka, buduća veterinarka koja studira i radi, ponekad i više poslova kako njenoj obitelji ništa ne bi falilo. Otac je bolestan, čeka operaciju, mama i brat su osobe s posebnim potrebama, a naša divna Josipa se trudi za sve njih. Za Josipu smo saznali prošle godine kada je do nas došla info o akciji popravka kuće, te poboljšanja uvjeta u kojima njih četvero žive… Uvjeti u kući još uvijek nisu kakvi bi trebali biti, treba urediti kuhinju i još ponešto, pa ako netko želi i može pomoći, dobrodošao je. Josipa i obitelj žive u Hotnji, oko pola sata vožnje od Velike Gorice… Na posao i fakultet putuje autobusom. Jedan dobri čovjek je Josipi pomogao platiti trošak polaganja vozačkog, te Josipa marljivo vozi sate u autoškoli i nadamo se što prije vozačkoj u džepu, počela je priču o Josipi sugrađanka Marija Šapina Gale, piše portal Srednja.hr.

VIDEO DANA:

Ona je naime, bila posrednik za jedno prekrasno iznenađenje koje je dočekalo Josipu. Rekla joj je da dolazi do nje i dovozi samo paket hrane. No, Josipu je dočekao još jedan puno veći poklon – automobil!

– Jedan divni mladić koji želi ostati anoniman, po meni (nama) je poslao Josipi automobil na poklon. Kako se dobro djelo brzo širi, tako se u iznenađenje uključio i mehaničar koji je donirao potrebne dijelove i svoj rad. Hvala dečki, napisala je Marija na Facebooku uz video koji pokazuje koliko je Josipa bila iznenađena.

Uz automobil, anonimni mladić poslao joj je 2.000 kuna za prijepis i ostalo što je potrebno obitelji.

Nakon objave stigao i bon za kupnju kuhinje

No ni tu iznenađenjima za Josipu nije bio kraj. Nakon što je Marija u tom prvom postu na Facebooku spomenula da obitelji treba pomoć oko kuhinje, vrlo brzo javio joj se i drugi dobročinitelj, piše Srednja.hr.

– Nema kraja dobrim ljudima i dobrim djelima. Upravo je stigao poklon bon od 5.000 kn u Emmezeti, a na Josipi je da odabere kuhinjske elemente i ono što je potrebno da se uredi kuhinja. Hvala dobri ljudi, srce mi je k’o sto kuća, poručila je Marija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari