STANJE U PROMETU: Zbog vjetra usporeno na mostu Rječina, ograničenja između Bakra i Novog Vinodolskog

Na dionici Jadranske magistrale (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog te na Krčkom mostu promet je zabranjen za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama

Samo za osobna vozila otvorene su:
-autocesta A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Delnice-Kikovica, u oba smjera (obilazak za ostale skupine je DC3 Stara cesta kroz Gorski kotar),
-državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i
-Paški most.

Na dionici Jadranske magistrale (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog te na Krčkom mostu promet je zabranjen za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama (I.skupina), a na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika te na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim prostorom (I. i II.skupina).

Jak vjetar usporava promet na dinici autoceste A1 između čvorova Zadar 2 i Skradin te na riječkoj obilaznici (A7) na mostu Rječina.

Snijeg/susnježica mjestimice i povremeno pada u Gorskom kotaru na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Oštrovica i Vrbovsko. Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni te skliski od kiše u Lici, Slavoniji, te središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Do 31. ožujka, zbog radova, na autocesti A6 Rijeka-Zagreb u zonama tunela Tuhobić i Javorova Kosa-Pod Vugleš, od 22,00 do 05,00 sati, promet će biti prekidan u nekoliko navrata po 15 minuta. Vozače molimo za strpljenje.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zbog radova u tunelu Veliki Gložac, u smjeru Zagreba, vozi se usporeno, jednim trakom, a iza vijadukta Bukovo u smjeru Rijeke uz ograničenje brzine zbog sanacije odrona.

Do 15./16.03.2016. od 22,00 do 06,00 sati kroz tunel Učku vozit će se uz privremenu regulaciju prometa, zbog radova.

Zbog biciklističke utrke 13. Istarsko proljeće na području Istre od 11. do 13. ožujka vozače pozivamo na oprez na sljedećim dionicama cesta:<br>-13. ožujka od 11,00 do 14,45 sati: Pazin-Baderna-Vižinada-Nova Vas-Novigrad-Dajla-Umag-Buje-Plovanija-Sv. Marija na Krasu-Umag-Zambratija-Valica-Umag.

Ne zaboravite svjetla i zimsku opremu!

Podsjećamo vozače motornih vozila da i tijekom dana, uz dobru vidljivost i sunčana razdoblja, voze sa upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima, zbog zimskog računanja vremena.

Podsjećamo vozače da je od 15. studenog 2015. god. do 15. travnja 2016. god. obvezna zimska oprema na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj. Pod zimskom opremom za vozila najveće dopuštene mase do 3,5 t podrazumijevaju se zimske gume (M+S) na svim kotačima ili ljetne gume s najmanjom dubinom profila od 4 mm i lancima za snijeg (pripravni za postavljanje na pogonske kotače ili na jednu pogonsku osovinu kod vozila s pogonom na sva 4 kotača).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari