SOA traži mlade stručnjake: Pogledajte koga sve zapošljavaju i koje uvjete kandidati moraju zadovoljiti

Foto: Marko Lukunić/Pixsell

SOA tvrdi da će razmotriti sve prijave koje zaprimi putem web obrasca

Oduvijek ste sanjali o karijeri obavještajca, ali teško nalazite oglase za posao?

Sigurnosno-obavještajna agencija ima stalno otvorenu mogućnost prijave za posao te kontinuirano pomlađuje svoj tim. Ono što vjerojatno niste znali je da, sukladno zakonu, SOA ne provodi javni natječaj, već se zainteresirani kandidati mogu prijaviti na internetskim stranicama SOA-e putem web forme.

SOA u svom sastavu ima stručnjake/inje brojnih specijalnosti i profila. SOA tako zapošljava stručnjake/inje iz područja ekonomije, financija, računarstva, prava, kriminalistike, politologije, sociologije, stranih jezika, elektrotehnike i drugih područja.

Ističu kako traže sposobne, obrazovane i motivirane mlade osobe.

Što traže od kandidata?

SOA tvrdi da će razmotriti sve prijave koje zaprimi putem web obrasca, a sukladno trenutnim potrebama, kontaktiraju se kandidati s odgovarajućim kvalifikacijama.

Svi kandidati za zapošljavanje moraju udovoljavati općim uvjetima za rad u državnoj službi te posebnim uvjetima sigurnosno-obavještajnog posla poput posebne zdravstvene i psihičke sposobnosti, posebnih stručnih vještina i znanja te moraju ispunjavati i sigurnosne uvjete koji se utvrđuju postupkom sigurnosne provjere.

Kandidacijski postupak, između ostalog, uključuje sigurnosnu provjeru, razna testiranja znanja i vještina, psihološku procjenu i zdravstvene preglede, kao i poligrafsko ispitivanje kandidata.

Koje su pogodnosti zaposlenja u SOA-i?

U svojim centrima diljem Republike Hrvatske SOA uglavnom zapošljava operativce/ke, dok je radno mjesto analitičara/ki i računalnih stručnjaka/inja i potpornih zanimanja, uglavnom u središnjici SOA-e u Zagrebu.

U SOA-i tvrde kako vam omogućuju izazovnu i dinamičku karijeru i rad za opće dobro u zaštiti nacionalnih interesa. Naravno, i plaću, ali ona je tajni podatak za svekoliku javnost pa ćete ju saznati ako potpišete ugovor.

Također, zaposlenici SOA-e imaju mogućnost profesionalnog razvoja na različitim područjima i specijalnostima. SOA, kako navode, posebnu pozornost pridaje stručnom usavršavanju i obučavanju, formalnom i praktičnom.

Uvjeti koje morate zadovoljiti

U nastavku su navedeni preduvjeti koje bi kandidat trebao imati ako se želi prijaviti za neki od tri osnovna posla u SOA-i. Smatrate li da ih zadovoljavate, nemojte gubiti vrijeme, nego se odmah prijavite:

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari