NOVE MJERE

Splitsko-dalmatinska županija novo žarište koronavirusa! Sve više mladih obolijeva, predloženo je zatvaranje noćnih klubova

Foto: Pixsell

‘Vidjeli ste izvješća drugih Stožera, dosta slučajeva se povezuje s noćnim klubovima i tamo imamo povećan broj oboljelih’

Željka Karin, ravnateljice Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, održala je u Splitu konferenciju za medije i osvrnula se na 33 nova slučaja zaraze.

Na početku je naglasila da je bilo je puno upita vezano uz oboljele u crkvenom zboru u Kaštel Sućurcu.

“Ranije smo imali jednu oboljelu osobu, a danas imamo troje novooboljelih s područja Kaštela. U Makarskoj imamo četiri novooboljela.”

Osvrnula se na to postoje li slučajevi povezani uz noćne klubove.

“Imamo ih u Imotskom i Makarskoj. Vidjeli ste izvješća drugih Stožera, dosta slučajeva se povezuje s noćnim klubovima i tamo imamo povećan broj oboljelih. Vidite da više od polovice novooboljelih čine mladi. Preporuka je zatvoriti zatvorene dijelove klubova. Tamo gdje smo imali više od dvoje ili troje oboljelih u klubu, radili smo temeljitu dezinfekciju. Vrlo je važno ponašanje svakog pojedinca”, rekla je Karin, a prenosi Dalmacija danas.

Zbog svega se planiraju uvoditi dodatne mjere sprečavanja širenja koronavirusa.

“Sudjelovali smo u sugestijama za zatvorene dijelove klubova, odnosno da funkcioniraju kao kafići i restorani, da se održava razmak. Vrlo je važno reći da se u zatvorenom prostoru mora poštivati razmak jer se upravo tamo zaraza brže i jače širi”, naglasila je Karin.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari