'HIGIJENA MORA BITI NA RAZINI'

VideoSramota u najvećoj hrvatskoj bolnici, snimljen štakor kako trčkara stubištem

Ravnatelj ZOO-a Zagreb smatra kako štakor sa snimke vjerojatno nema društvo u bolnici, odnosno da je sam i da je zalutao

U KBC-u Zagreb jedan je gospodin čije se dijete liječi u spomenutoj bolnici neki je dan snimio štakor koji se spušta bolničkim stubištem, javlja RTL Danas.

“Govori puno o stanju u bolnicama i uvjetima u kojima se liječe pacijenti, a prvenstveno je problem higijene. Što možemo očekivati, ako su glodavci i insekti posvuda. Higijena mora biti na najvećoj mogućoj razini. Ovdje imamo mogućnost infekcija”, kazala je Jasna Karačić, predsjednica Udruge za promicanje prava pacijenata.

“Mene više ništa u ovoj državi ne može iznenaditi. Smije li se ovo događati, evo vidite i sami. Ne smije se događati, ali evo cijeli grad je pun štakora. Ja stanujem u centru i vidim štakora kako trči po ulici i nosi kruh”, rekla je Marija iz Zagreba.

Ravnatelj ZOO-a Zagreb Damir Skok, smatra kako štakor sa snimke vjerojatno nema društvo u bolnici, odnosno da je sam i da je zalutao.

“Na snimci je definitivno štakor, ne posebno velik, mislim da je oko 3-4 mjeseca star koji očito traži izlaz sa stepeništa jer mu se ne da biti na brisanom prostoru. Ali kod velikih kompleksa bolnica gdje se kuha i gdje ima otpadaka kao i oko kuća i kanalizacije uvijek ima štakora”, objašnjava Skok.

Štakor ušao zbog radova?

U KBC-u Zagreb tvrde da deratizaciju okoliša provode dva puta na godinu. Posljednji put prije 20 dana. Imali su dojavu o štakoru unutar bolnice na mjestu gdje se provode radovi, ali ne i s pedijatrije.

“U bolničkom objektu ne mogu se postavljati otrovi, ali za rješavanje eventualnih situacija stavljaju se tzv. deratizacijske kutije i ljepljive lovke. Tijekom građevinskih radova postoji mogućnost prodora glodavaca, a što se tiče 4. kata glavne zgrade isti su provođeni u jednom dijelu kata”, poručili su iz KBC-a Zagreb.

“Dobivali smo slične snimke i fotografije od pacijenata, ovo nije izolirani slučaj i na tome bi zaista trebalo poraditi”, tvrdi Jasna Kračić, predsjednica Udruge za promicanje prava pacijenata, prenosi Net.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views