KRAJ PRIČE

Stigla presuda o zabranjenom narodnjačkom koncertu u Puli: ‘Motiv je jednostavan’

ilustrativna foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Gradonačelnik je nedavno izjavio je da je turbofolk glazba drugačija od podneblja u kojemu se Pula nalazi

Koncert narodnjačke glazbe u pulskom Domu Sportova Mate Parlov, kojeg je gradonačelnik Pule Filip Zoričić nedavno zabranio, ipak se neće održati, odlučio je Trgovački sud u Pazinu, odnosno sudac Damir Rabar, javlja Glas Istre.

Podsjetimo, gradonačelnik Pule Filip Zoričić izazvao je lavinu reakcija nakon što je zabranio gotovo rasprodan koncert narodne i folk glazbe koji se za mjesec dana trebao održati u pulskom Domu Sportova.

“Motiv je jednostavan. Pula ima svoj jasan građanski identitet. Dakle, kada govorimo o javnim prostorima pravo je grada i gradonačelnika da odluči što će to biti u javnom prostoru, a vezano je za duh i identitet grada. Zna se u kojem je smislu Pula prepoznatljiva”, rekao je nedavno Zoričić za RTL Danas.

Kazao je da je turbofolk glazba drugačija od podneblja u kojemu se Pula nalazi te da je riječ o mediteranskom gradu i gradu zapadnog karaktera.

Osvrnuo se i na priopćenje organizatora da ga je gradonačelnik Zoričić nazvao u alkoholiziranom stanju i vrijeđao, a publiku koja to sluša nazivao smećem.

“Koliko mene sjećanje služi, mi smo razgovarali, to je dosta bilo temperamentno s moje strane”, rekao je Zoričić dodavši da nikada nije u alkoholiziranom stanju, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari