PRVE NA TRŽIŠTU

Video | Stigle skupe proljetne šparoge: U Rijeci za pet, u Splitu do 10, a u Zagrebu za vezicu i 20 eura!

Mnogi kupci čekaju da im padne cijena. Oni vještiji mogu u berbu i sami, ali samo uz dozvolu koju izdaju Hrvatske šume, ali upozoravaju prodavači pazite se poskoka, šaraca

Proljetna delicija stigla je na tržnice, po cijenama koje nikad nisu bile veće. Za vezicu šparoga morat ćete izdvojiti i do 20 eura. Istina, možete ih ubrati i sami, ali to zahtjeva vrijeme, strpljenje ali i dozvolu Hrvatskih šuma.

Potražnja za šparogama već je krenula, ali cijena vezice ove samonikle biljke nikad nije bila skuplja. Ukusna i zdrava brzo se može pripremiti i za užinu.

“Fritaja sa šparogama, pomidorama, tikvicama i jajima na kraju”, predlaže nam prodavač na splitskom pazaru pa dodaje da može biti i marenda.

Upitan jesu li šparoge malo skupe ove godine kaže da nisu, a cijene im, dodaje, idu od 5 do 10 eura, zavisi o vezu. Ljudi ih kupuju, tvrdi, jer prve su.

Na osječke tržnice šparoge nisu još stigle, u Rijeci iako rijetke mogu se naći za 5 eura. Na splitskom pazaru vezica je od 5 do 10, a u Zagrebu od 10 pa do čak 20 eura.

Mnogi kupci čekaju da im padne cijena. Oni vještiji mogu u berbu i sami, ali samo uz dozvolu koju izdaju Hrvatske šume, ali upozoravaju prodavači pazire se poskoka, šaraca.

Ovo su tek prve šparoge, tako da za kušati ovu proljetnu deliciju treba pričekati da im cijena padne, izvještava Dragana Eterović za RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari