POZITIVNE REAKCIJE

Stižu brojne pohvale nakon WRC Croatia Rally 2021.

Nakon održanog FIA Svjetskog prvenstva u reliju (WRC) 2021. godine u Hrvatskoj, na adresu Hrvatskog auto i karting saveza (HAKS) pristižu brojne čestitke. Naime, HAKS je isključivi nositelj WRC projekta u Hrvatskoj, te je u skladu s odredbama Statuta FIA-e potpisnik ugovora s FIA-om i WRC promotorom. U skladu s odredbama Međunarodnog sportskog pravilnika (ISC), prema kojem se organiziraju sva FIA natjecanja diljem svijeta, HAKS je dio svojih ovlasti prenio na AK Cro Dakar Team i AK D.T. motorsport. Ta su dva kluba 2021. godine bili organizatori, odnosno tehnički izvoditelji WRC CR 2021.

Grad Zagreb i Turistička zajednica Grada Zagreba u ovim izazovnim vremenima su prepoznali potencijal manifestacije, pa je uz njihovu veliku financijsku i logističku podršku WRC uspješno organiziran.  Stoga HAKS kao nositelj WRC projekta u Hrvatskoj tijekom sljedećih tjedana očekuje i službene povoljne ocjene FIA delegata. Tek nakon tih ocjena, World Motor Sport Council (WMSC) kao najviše izvršno tijelo Svjetske automobilističke organizacije FIA-e donijet će odluku da li će Hrvatska tijekom 2022. godine biti ponovno uvrštena u WRC  kalendar.

Podsjetimo kako Hrvatski auto i karting savez već dugi niz godina u WMSC-u ima svojeg predstavnika, Zrinka Gregureka, koji je sve vrijeme lobirao za dolazak Svjetskog prvenstava u Hrvatsku. S obzorom na navedeno te činjenicu da su sudionici rallyja mahom iskazivali zadovoljstvo konfiguracijom staza u Zagrebu i okolici, te samom organizacijom rallyja, HAKS se opravdano nada da će se Svjetsko prvenstvo i narednih godina održati u Hrvatskoj, na području glavnog grada i okolice.

 I za kraj, ali ne manje bitno. Čelnici HAKS-a su tijekom četiri dana održavanja WRC-a ugostili najvažnije svjetske sportske dužnosnike. Pritom su posjetili Plešivicu, Krašić, Sljeme, Jastrebarsko, Kumrovec te sjedište WRC-a 2021. u Zagrebu.

 Prvi je čestitku uputio Jean Todt, predsjednik FIA-e koji je bio gost HAKS-a tijekom tri dana održavanja rallya. Između ostalog piše predsjedniku HAKS-a, Davorinu Štetneru: “Želim zahvaliti za vašu toplu dobrodošlicu i gostoljubivost u Zagrebu, vaša podrška i posebna pažnja koju ste mi posvetili doprinjeli su da mogu svoj posjet nazvati istinskim uspjehom! Čestitam vam na odlično organiziranoj utrci kao i na gala večeri povodom proslave 115 godina automobilizma u Hrvatskoj. Čuvat ću drage uspomene iz ovog posjeta!”

 Suvlasnik WRC Promotera i jedan od ljudi s najvećim utjecajem u WRC-u Thomas Krohne, napisao je predsjedniku HAKS-a: “Želim zahvaliti iz dubine srca na odličnome gostoprimstvu, pažljivom i brižnom tretmanu, fantastičnom programu koji ste organizirali te nadasve velikom trudu da organizirate odličnu utrku u vašoj divnoj zemlji.”

Malcom Wilson, vlasnik tima M-Sport Ford izjavio je: “Velike zahvale tebi i timu za odličan event u tako kratko vrijeme. Možete biti ponosni na sve, a posebno želim zahvaliti za pozivnicu na gala večeru u kojoj sam imao prilike vidjeti fascinantnu povijest HAKS-a!”

 Andrea Adamo, generalni manager Hyundai Sport: ”Hrvatska zaslužuje mjesto u WRC kalendaru, ovo je moje mišljenje, a znate da ja uvijek kažem što iskreno mislim!”.

 Čestitke HAKS-u uputio je i grčki zamjenik ministra u ministarstvu sporta i kulture koji obnaša dužnost čelnog čovjeka grčkog sporta Lefteris Avgenakis. Između ostalog piše: “Toplo čestitam na uspješnoj organizaciji Croatia Rallyja koji je bio uspješan natjecateljski, ali i kao cjelokupni događaj. Hvala vam za gostoljubivost u vašoj prekrasnoj zemlji koju ćemo posjetiti opet!”.

Ujedno je pozvao čelnike HAKS-a kao goste tijekom WRC-a u Grčkoj u rujnu 2021. godine.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views