IMA ŠTETE

Stižu prve snimke i slike potresa u Italiji. Osjetili ga i Hrvati: ‘Trgla sam se, uznemirilo me’

foto: Twitter

Za sad nema informacija o ozlijeđenima, no diljem Italije građani su izašli na ulice, posvuda se mogu vidjeti krhotine i komadi odlomljenih fasada

“Cijeli apartman tresao se 30 do 60 sekundi”, komentirao je netko iz Pule gdje su jutros također osjetili snažan potres magnitude od 5,7 po Richteru koji je pogodio Italiju. Zatreslo je u 7 sati i 7 minuta, a prema informacijama EMSC platforme, epicentar je bio 67 kilometara istočno od Riminija i 31 kilometara od Pesara.

“Trgla sam se. Uznemirilo me. Zaljuljalo je jako krevet”, bio je komentar i iz Rijeke koje ja 205 kilometra od epicentra, no i stanovnici unutrašnjosti Hrvatske osjetili su ga. “Dugotrajno ljuljanje”, napisali su u Karlovcu.

Prema pisanju Repubblice, epicentar je bio na dubini od 8 kilometara, osjetio se i u Rimu, Firenci i Bologni te je željeznički promet na jadranskoj pruzi obustavljen jer se sumnja da su oštećene tračnice. Zatvorene su i škole u Pesari.

Nakon najjačeg udara, zaredalo se još devet slabijih potresa i to, prema sadašnjim informacijama, jačine od 3,1, 3,4 i 4,0. Na području Ancone za sada su prijavljene pukotine u zidovima, klinika Villa Igea evakuirana je.

Bilo je i izvješća o blokiranim dizalima i krhotinama koje su padale. Mnogi stanovnici izašli su na ulice, vatrogasci su na terenu, sirene odjekuju.

Za sada nema informacija o žrtvama i ozlijeđenima. Prema prvim snimkama, vidi se da je potres uzrokovao odlomljavanje dijelova fasade, ali za sad nema informacija o većim urušavanjima i drugoj šteti.

Pojavila se i snimka iz trgovine u kojoj su se rasule boce po podu, s polica je pala i druga roba, prenosi danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari