GRADU PREKIPJELO

VideoStižu rigorozne kazne za razvratno ponašanje u gradu na Jadranu! ‘Masno’ će se naplaćivati čak i hodanje u kupaćem

Za hodanje u kupaćem kostimu ili bez odjeće je propisana kazna od 150 eura

Opijanje po ulicama, uriniranje, povraćanje, čak i seks. Sve su to prizori koje su Splićani ovog ljeta promatrali usred bijela dana. Grad to želi zaustaviti novom Odlukom o komunalnom redu, koja je na javnom savjetovanju, prenosi RTL Danas i dodaje da su kazne rigorozne.

Nova Odluka o komunalnom redu bi pred gradske vijećnike trebala stići u prosincu. Pa ako na toj sjednici prođe, počela bi se primjenjivati već od 1. siječnja.

Detalje je prokomentirala pročelnica Upravnog odjela za komunalne poslove Grada Splita Leona Grgić. Naime, rečeno je da će za šetnju u kupaćem kostimu kazna biti tisuću kuna. Kolike će biti kazne za nemile, pa čak i vulgarne prizore?

“Većina tih prekršaja zapravo nisu prekršaji po komunalnom redu već prekršaji sukladno Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira. Ono što mi možemo nadgledati je hodanje u kupaćem kostimu ili bez odjeće za što je propisana kazna od 150 eura.

Po pitanju ostalih prekršaja, njih kažnjava policija s tim da Grad Split ima ovlasti donijeti odluku o prekršajima protiv javnog reda i mira koja se namjerava donijeti iduće godine, a koja će nadamo pokriti neke od ovih prekršaja tako da će prema njima moći postupati i komunalno redarstvo”, poručila je Leona Grgić, pročelnica Upravnog odjela za komunalne poslove Grada Splita.

Prokomentirala je i koliko će biti potrebno komunalnih redara i je li već neka kazna do sada bila naplaćena.

“Po trenutno važećoj odluci o komunalnom redu nije moguće kažnjavanje osoba koje hodaju u kupaćem kostimu. A što se tiče ostalih kazni, one su sve podijeljen u dvije kategorije. Najčešća kazna je ona od 150 eura za fizičku osobu i 300 eura za one prekršaje koji su malo ozbiljniji.

Komunalno redarstvo ima pravo na asistenciju policije. Mi smo upravo donijeli novi ustroj i sistematizaciju tako da smo uveli novi princip rada. Imat ćemo imati 21 redara raspoređenih po kotarevima i 12 koji će biti u zgradi gradske uprave kao pripomoć u onim prekršajima koji su ozbiljniji”, kazala je Grgić.

Građani su zadovoljni, ali ugostitelji tvrde da će im se smanjiti zarada ukidanjem terasa.

“Mi moramo sagledati građane koji žive u zoni A, odnosno u zoni koja je zaštićena tako da je jako teško pronaći balans između turizma i suživota naših građana. Dio terasa ugostiteljskih objekata će se smanjiti u skladu sa smjernicama konzervatora, ali u skladu s urbanističkim i prometno-pješačkim smjernicama.

To nije neki veliki broj. Cijeli plan o postavljanju terasa je na savjetovanju tako da pozivamo građane da sudjeluju na tom savjetovanju i daju nam primjedbe”, objasnila je Leona Grgić, prenosi Net.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views1 Views