NASTAVLJAJU SE PROBLEMI...

Što nas čeka nakon paklenog ljeta? Poznati meteoservis objavio dugoročnu prognozu za jesen!

Izvor: Accuweather

Suša bi se nastavila, barem u ranoj jeseni, što bi značilo da bi se produljila i opasnost od požara, osobito na rujan i listopad

Američki privatni meteorološki servis Accuweather objavio je prognozu za jesen. Teško da će se uočiti razlika između ljeta i rane jeseni, odnosno, suša se i dalje nastavlja, kao i iznadprosječno toplo vrijeme nad našim područjem.

Toplije vrijeme će se nastaviti tako da će vrijeme biti toplije nego na što smo naviknuli tijekom velikog dijela jesenskih mjeseci. Međutim, to ne znači da nećemo imati tzv. hladne prodore.

Manjak oborina

Što se oborine tiče, mnogo je složenija na sezonskoj skali. Suša bi se nastavila, barem u ranoj jeseni, što bi značilo da bi se produljila i opasnost od požara, osobito na rujan i listopad.

Slaže se s ovim i Europski centar za srednjoročnu prognozu vremena, prema kojem sve do kraja kolovoza pa i u rujnu i listopadu treba računati na manjak oborine, a vrlo je vjerojatno i pozitivno odstupanjem temperature zraka u odnosu na klimatološki prosjek.Image

Izvor: AccuWeather

Jesenska prognoza

Dugotrajna suša nastavit će stvarati stres za opskrbu hranom i vodom, kao i prijevoz robe diljem Europe zbog iznimno niskih vodostaja rijeka. Poljoprivreda će također pretrpjeti udarac. Najugroženije kulture su kukuruz, soja i suncokret. Ovo bi mogao biti i jedan od najnižih uroda kukuruza u posljednjem desetljeću.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views