STRADAO U EKSPLOZIJI: Pirotehničar za sobom ostavio peteročlanu obitelj kojoj treba pomoć

Foto: Facebook

Eksplozija se dogodila dok su se u vozilu prevozile kopnene mine i druge eksplozivne naprave koje je trebalo uništiti

Nzamisliva tuga u obitelji hrvatskoga pirotehničara Gorana Vekića koji je u nedjelju poginuo u eksploziji kamiona u Jemenu. Supruga, njezini roditelji i četvero djece u dobi od 7 do 17 godina, još čekaju njegovo tijelo kako bi ga pokopali. Kako je bio jedini koji je privređivao u toj velikoj obitelji, sada im je prijeko potrebna pomoć.

Petorica profesionalnih pirotehničara poginula su u nedjelju u eksploziji u Jemenu, a među njima i jedan Hrvat. U eksploziji koja se dogodila u središnjoj provinciji Marib poginula su dva državljanina Južnoafričke Republike, po jedan državljanin BiH i Kosova te Hrvat, a teško je ozlijeđen pirotehničar iz Velike Britanije.

Stradali Hrvat je Goran Vekić koji je za sobom ostavio suprugu i četvero djece u dobi 7, 12, 14 i 17 godina. Njegova obitelj još čeka njegovo tijelo.

Goran je u Jemenu radio preko privatne tvrtke iz Engleske, a odlazak u tu zemlju bio mu je prvi posao izvan granica Hrvatske. Po struci je, inače, veterinarski tehničar, no život ga je odveo u drugome smjeru.

Eksplozija se dogodila dok su se u vozilu prevozile kopnene mine i druge eksplozivne naprave koje je trebalo uništiti. Vodi se istraga, dodaje se u saudijskom priopćenju u ponedjeljak.

“Pirotehničar je od 2002. godine, zajedno smo razminiravali tu u Hrvatskoj, on me i povukao u taj posao prije deset godina. Mlađi je od mene, ali duže je radio u toj branši. Volio je taj posao, nikada nije pokazivao strah kada bi odlazio na teren. U Jemen je otišao zbog egzistencije. Supruga Adriana mu je nezaposlena, imaju četvero djece, u dobi od 7 do 17 godina, i kredit. Nisam ga nikada pitao za novac, ali očigledno da se tamo više zarađuje jer se plaće pirotehničara u našoj zemlji dugo nisu mijenjale”, kazao je njegov brat Igor.

U mnogim dijelovima Jemena, gdje već četiri godine traje rat, posijane su kopnene mine. U priopćenju se navodi da je u toj zemlji postavljeno više od milijun mina, od kojih su mnogi poginuli i ozlijeđeni.

 

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

U ratu u Jemenu provladine snage uz potporu Saudijske Arabije ratuju protiv pobunjenika hutista kojima pomaže Iran i koje optužuju da se masovno koriste minama.
Vijesti.hr
Foto: Facebook

POMOĆI SE MOŽE UPLATOM NA TEKUĆI RAČUN PRIVREDNE BANKE ZAGREB NA IME:

ADRIJANA VEKIĆ

4574 1804 8885 4009

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari