NOVA KOALICIJA

Stranke Pametno i Fokus zajedno izlaze na parlamentarne izbore. “HDZ i SDP upropastili sve prilike”

Foto: Pametno

Stranke Pametno i FOKUS dogovorile su zajednički izlazak na parlamentarne izbore. U svojem priopćenju ističu kako suradnja ovih dviju stranaka građanima pruža mogućnost izbora novih političkih snaga koje mogu osigurati potpuni zaokret i izgradnju nove Hrvatske. Prema riječima predsjednice stranke Pametno Marijane Puljak, Hrvatska se trenutno nalazi na dnu Europske unije, a nužne promjene mogu joj osigurati samo novi ljudi i nove politike.

Međusobne pohvale i kritika HDZ-u i SDP-u

„HDZ i SDP su imali brojne prilike da osiguraju napredak ovom društvu, no sve su ih upropastili. Upravo zbog njih Hrvatska se danas nalazi na dnu Europe i zato građanima želimo ponuditi pravu alternativu i HDZ-u i SDP-u, koja se neće bojati provoditi konkretne reforme.

Mnogi ovih dana tvrde da predstavljaju alternativu, ali za razliku od njih mi se u svom političkom djelovanju nikada nismo kompromitirali lažnim obećanjima niti političkim kalkulacijama. Zagovaramo vrijednosti liberalne demokracije i želimo moderno i tolerantno građansko društvo, koje štiti manjine, poštuje različitosti i ljudska prava.

S FOKUSOM dijelimo te vrijednosti i okupljamo političke snage centra koje žele preusmjeriti Hrvatsku prema modernom, progresivnom i ekološki osviještenom društvu. Na taj način otvaramo put za jednu potpuno novu zemlju“, kazala je Puljak, dodajući da respektira iskustvo upravljanja lokalnim jedinicama koje su pokazali članovi stranke FOKUS.

Kako je pak istaknuo predsjednik FOKUSA Davor Nađi, Pametno vrlo ozbiljno shvaća politiku, što u toj stranci izuzetno cijene. „Njihova principijelnost i naša usmjerenost prema rezultatima koju smo pokazali iskustvom u gradovima poput Svete Nedelje, Pirovca, Slatine, Svetog Ivana Zeline, Dugog Sela i drugdje su odličan spoj.

Produktivnost, porezno i regulatorno rasterećenje, transparentnost i podizanje kvalitete života koje smo uspješno realizirali u svojim sredinama želimo preslikati i na nacionalnu razinu“, izjavio je Nađi, naglašavajući da u aktualnoj sveopćoj krizi država treba stručne i odgovorne ljude. Do Božića će, dodao je, na burzi završiti 400.000 nezaposlenih kojima treba što prije pomoći, a FOKUS je u gradovima i općinama već dokazao da zna privlačiti investicije i otvarati nova radna mjesta.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari