Sudac koji je pustio osumnjičene za silovanje prijavio one koji su to otkrili novinarima

Photo: Dino Stanin/PIXSELL

Svoj petorici osumnjičenih u četvrtak je ipak određen istražni zatvor

Sudac Ivan Marković, koji je osumnjičene za grupno silovanje maloljetnice kod Zadra pustio na slobodu, podnio je kaznenu prijavu protiv nepoznate osobe za povredu tajnosti postupka, piše Zadarski.

VIDEO/FOTO Pogledajte snimke! Osumnjičene za silovanje djevojčice kod Zadra priveli u istražni zatvor

Policija već provodi izvide i istragu o tome tko je prijetio sucu Ivanu Markoviću, a na temelju njegove prijave. On je prijetnje zaprimio telefonski i e-mailom, a nije se prijetilo smrću samo njemu osobno, nego i njegovoj obitelji. Sudac, inače samohrani otac trojice sinova, zbog toga je otišao na bolovanje.

Osumnjičeni ipak u pritvoru

Podsjetimo, Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zadru u četvrtak je prihvatilo žalbu tužiteljstva te je svoj petorici osumnjičenika odredilo mjesec dana istražnog zatvora. Ta odluka je pravomoćna i na nju više nema prava žalbe.

Policijski službenici PU zadarske postupili su temeljem naloga Županijskog suda i tijekom večeri u zatvor u Zadru predali sve osobe na koje se nalog odnosio.
Vijesti.hr
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari