'TUGA NE PRESTAJE'

Supruga Olivera Dragojevića rasplakala Hrvatsku objavom za njegov 75. rođendan

Photo: Miranda Cikotic/24sata/Pixsell

Legendarni glazbenik Oliver Dragojević danas bi proslavio svoj 75. rođendan

Tim povodom na Starom placu u Splitu u sklopu Adventa organizira se obilježavanje njegovog rođendana. Na videozidu prikazivat će se Oliverove fotografije zabilježene objektivima Sonje Dvornik i Feđe Klarića, uz popratnu glazbu Žele Maretića.

Oliver je ostavio neizbrisiv trag u hrvatskoj glazbi, a njegove hitove znaju sve generacije. “Tuga ne prestaje. Uvuče se u tebe kao sitna prašina… Razlijeva se tako gore dole dok ne dođe do najsitnije pore u tvome tijelu… Nevidljiva je… Ali je nosiš kao najteži teret koji možeš izdržati…. 7.12.1947.”, napisala je Oliverova udovica Vesna Dragojević na svom Facebooku.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Podsjetimo, veliki glazbenik i čovjek napustio nas je prije četiri i pol godine.

Glazbena legenda iza sebe je ostavila nevjerojatan glazbeni opus. Olivera pamtimo po emotivnim izvedbama i najljepšim ljubavnim pjesmama u kojima smo se svi barem jednom pronašli.

Rodio se 7. prosinca 1947. godine, a ime je navodno dobio po liku Olivera Twista. Glazba je oduvijek bila važan dio njegovog života. Oliver je prve nastupe održavao kad je imao deset godina. Dugi niz godina nastupao je po festivalima, a njegova diskografska karijera započela je s pločom “Ljubavna pjesma” iz 1975. godine, prenosi net.hr.

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari