EKSTREMNI DESNIČARI

Uhićenja diljem Njemačke! Policija privela 25 ljudi, planirali puč. Među privedenima bivši vojnici

Foto: Twitter

Uhićenja su se dogodila u 11 njemačkih pokrajina, a glavni sumnjivci su članovi ekstremističkog pokreta Reichsbürger. Procjenjuje se da je 50 muškaraca i žena bilo dio skupine za koju se tvrdi da je planirala svrgnuti republiku i zamijeniti je novom državom po uzoru na Njemačku iz 1871

U racijama diljem Njemačke uhićeno je 25 osoba pod sumnjom da su htjeli svrgnuti vladu.

Njemačke vlasti kažu da je skupina krajnje desničara i bivših vojnih osoba planirala upasti u zgradu parlamenta, Reichstag, i preuzeti vlast.

Za 71-godišnjeg muškarca koji sebe naziva princom Xeinrichom XIII, sumnja se da je bio vođa skupine, piše BBC.

Uhićenja su se dogodila u 11 njemačkih pokrajina, a glavni sumnjivci su članovi ekstremističkog pokreta Reichsbürger.

Procjenjuje se da je 50 muškaraca i žena bilo dio skupine za koju se tvrdi da je planirala svrgnuti republiku i zamijeniti je novom državom po uzoru na Njemačku iz 1871.

U izvješćima se navodi da među onima koji su privedeni su i bivši pripadnici vojske. Među njima su bili bivši elitni vojnici iz specijalnih jedinica.

“Još nemamo ime za ovu skupinu”, rekla je glasnogovornica ureda federalnog tužitelja.

Dvije osobe uhićene su i u Austriji i Italiji, izvijestila je njemačka novinska agencija DPA.

Ministar pravosuđa Marco Buschmann na svom Twitter profilu objavio je da je u tijeku velika protuteroristička operacija i da je navodno “planiran oružani napad na ustavna tijela”, prenosi danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari