PREDIVNA PRIČA

SVAKA ČAST! Ovo su policajci koji su pomogli jednoj mami da ne rodi bebu u prometnoj gužvi

Foto: MUP

Dolaskom pred sam ulaz u bolnicu otac je iskočio iz vozila i počeo vikati: “Pomoć! Žena mi rađa!”, što je dozvalo medicinsku sestru koja je istrčala, ženu brzo stavila u kolica i uvezla u bolnicu. U općoj panici otac se uzbuđeno okrenuo i uputio kratki povik zahvale svojim pratiocima. Kasnije su saznali da je samo devet minuta od njihova dolaska u bolnicu, u 10 sati i 29 minuta – rođena djevojčica.

Predivna priča stiže iz policije, u kojoj glavnu vijest čine upravo policajci i jedna beba.

Naime, na stranicama MUP-a objavili su vijest kako je važno biti na pravom mjestu u pravo vrijeme, a to je na svojoj koži osjetio Perica Vidović – otac četiri kćeri, ali i pete koja je na svijet stigla 16. studenog.

Toga dana policijski službenici Službe temeljne policije Ante Marić i Marko Faltak krenuli su u redoviti nadzor VIII. PP Zagreb kada su, čekajući na semaforu, primijetili vozilo u traci pored sebe i muškarca za upravljačem vozila koji ih doziva i daje znakove da otvore prozor.

Pogledajte video prilog RTL-a:

Vozač je povikao da mu žena rađa i da su na putu u bolnicu, ali da zbog gužve idu presporo.

Policajci Ante i Marko uključili su sirene na službenom policijskom vozilu i krenuli se probijati kroz gužvu – sve kako bi roditelji što prije stigli u bolnicu.

O svemu smo popričali s jednim od junaka priče, policajcem Marićem.

“Slučajnost ili sudbina ne znam. Iako je dan bio kišan i tmuran meni je završio u velikom zadovoljstvu i sreći. Uglavnom mi policajci smo uvijek spremni na sve i naravno da ćemo pomoći. Ako treba i doktori smo, i prijatelji, i roditelji, i psiholozi. Sve što treba u toj situaciji”, kaže Marić za Danas.hr.

Ante Marić, vođa sektora I. zagrebačke policijske postaje. Foto: Petar Sedlar/RTL

Dolaskom pred sam ulaz u bolnicu otac je iskočio iz vozila i počeo vikati: “Pomoć! Žena mi rađa!”, što je dozvalo medicinsku sestru koja je istrčala, ženu brzo stavila u kolica i uvezla u bolnicu. U općoj panici otac se uzbuđeno okrenuo i uputio kratki povik zahvale svojim pratiocima.

Kasnije su saznali da je samo devet minuta od njihova dolaska u bolnicu, u 10 sati i 29 minuta – rođena djevojčica.

Antu Marića smo upoznali i ovo ljeto kada smo zajedno s njim i još dva korejska policajca proveli smjenu u Zagrebu. Sada je bio u nešto drugačijoj ulozi, a kaže da je zahvalan svima na cesti koji su ih toga jutra propustili.

“Kad sam doznao da je rodila odmah nakon devet minuta, pomislio sam, ovo je bilo zaista blizu i brzina je stvarno bila ključna”, govori nam pa dodaje:

“Poseban je osjećaj profesionalne ispunjenosti i onog zadovoljstva, podsjetnik da svoj posao ne radim samo zbog plaće.”

Foto: MUP

Tvrdi da je u petnaest godina svoje službe doživio svašta, ali…

“Ovo je posebna kategorija posla. Svaki policajac ima svoj radni “Bucket list”, a moj je poprilično pun raznim intervencijama, a ovo bome nisam imao do sad.Pomažeš da se jedan život, jedno dijete sigurno porodi”, poručuje.

Kaže da bi se snašli i da je porod krenuo ranije.

“Da je porod krenuo na cesti vjerujem da bi se snašao i naravno učinio sve da pomognem pri porodu. Bebica bi bila u sigurnim rukama”, zaključuje policajac Marić, piše RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari