ROVINJSKA NOĆ

Video | Svaki treći gost odabrao je Istru, najposjećeniji grad je Rovinj

Brojke sezone prestižu rezultate iz 2019., a još i posezona…

Turistička posezona nadomak je one najbolje iz 2019. Prema podacima e-visitora, u Hrvatskoj boravi 550 tisuća turista, što je gotovo 10 posto više gostiju nego lani.

Svaki treći gost odabrao je Istru, a najposjećeniji grad u ovom trenutku je Rovinj. Večeras je tamo Rovinjska noć, a trenutačno u gradu boravi oko 25 tisuća ljudi. Povodom toga očekuje se na Trgu i Rivi oko 9 tisuća gostiju.

Brojke sezone prestižu rezultate iz 2019., no hoće li se to nastaviti i u posezoni? “Tako je, i u postsezoni ćemo imati tako dobre brojke. Imamo dobre najave, a već sada imamo više noćenja u odnosu na 2019. za 5 posto a do kraja godine očekujemo ostvarenje 4 milijuna noćenja. To će biti za nekih 12 dana”, kazuje Odette Sapač, direktorica Turističke zajednice Grada Rovinja.

Rovinj je postigao to čak četiri dana ranije nego 2019. “Najave su jako dobre. Deveti je mjesec i inače u našem gradu dosta jak jer slavimo Dan grada i blagdan naše zaštitnice Svete Eufemije. Očekuje nas 15-dnevni bogati zabavno-kulturni i sportski program svih ovih dana. Jako puno gostiju dolazi upravo zbog te manifestacije”, kazuje direktorica.

Večerašnja Rovinjska noć je zapravo uvertira u sva ta događanja koja će trajati sve do kraja rujna. “Naravno, kasnije u 10. i 11. mjesecu će gosti tražiti nešto što zamjenjuje ovo sadašnje sunce, more, kupanje i tako dalje”, rekla je.

Već 55. godinu zaredom održava se ova manifestacija. Oni koji stignu u Rovinj mogu očekivati koncert Petra Graše, nakon toga veliki tradicionalni vatromet kojeg nije bilo dugo zbog pandemije, puno drugih događanja i izvrsnu gastronomsku ponudu, prenosi RTL.

Što više poželjeti u ovoj toploj, ljetnoj noći?

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari