Svećenik šokirao izjavom! ‘Pobačaj je gori od pedofilije jer je ubojstvo. Pedofilija ne ubija’

Foto: Ilustracija

Usput je prozvao sve one koji podržavaju pobačaj i pozvao da im se oduzmu brojna prava

Pedofilija i Crkva proteklih desetljeća često idu u istu rečenicu zbog svih skandala koji su izbili na površinu, a najčešće su “brižno” prikrivani na svim razinama, zbog čega je to prilično osjetljiva tema pa kad u javnost dospiju izjave kao ona američkog svećenika Richarda Buccija s Rhode Islanda, nastane poprilična histerija.

“Usporedba pedofilije i pobačaja je nepravedna jer više djece je pobačeno no što ih je zlostavljano”, započeo je u intervjuu za WJAR Bucci pa nastavio:

“Pedofilija ne ubija, pobačaj ubija.”

Naveo je i da ljudi ne bi trebali biti iznenađeni onime što priča jer pozvao se na Katekizam Katoličke Crkve.

“Nerođeno dijete je osoba i ima prava kao svaka osoba”, naglašava američki svećenik, koji je u centar pažnje došao tekstom u lokalnom crkvenom listu.

U njemu je prozvao 40 političara s Rhode Islanda koje su podržale Zakon o pravu na pobačaj i, između ostalog, pozvao da im se onemogući Sveta pričest, mogućnost da budu kumovi i da čitaju na Svetim misama.

Kritike na njegove izjave odmah su se proširile i išle u očekivanom smjeru, da Crkva i dalje odbija preuzeti odgovornost za pedofiliju u svojim redovima, kao i njeno prikrivanje.

“Apsurdno je govoriti da pedofilija nikoga ne ubija. Pedofili žrtvama otimaju djetinjstvo i dušu. Preporučam Bucciju da se sastane sa žrtvama i posluša njihova svjedočanstva. Vjerujem da bi promijenio stavove”, kazala je demokratska zastupnica s Rhode Islanda Carol Hagan McEntee.

Istovremeno, i senator Rhode Islanda Adam Satchell kritizirao je Buccijeve prozivke pa se požalio.

“Nećakinja me nedavno upitala za kumstvo i radosno sam prihvatio, ali sad sam u tome onemogućen.”

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari