SVI ODJEDNOM ŽELE U VOJSKU?! Podignuli plaće vojnicima, pa i interes porastao! Evo koliko se kandidata dosad prijavilo!

Photo: Luka Batelic/PIXSELL

Ministar obrane Ivan Anušić izvijestio je u srijedu tijekom aktualnog prijepodneva da je interes za vojnim pozivom u porastu, navodeći da se u prvih pet mjeseci ove godine za dragovoljno vojno osposobljavanje prijavilo 451 kandidat, što je značajan porast u odnosu na prošle godine, prenosi Net.hr. Anušić je podsjetio da su podignute plaće vojnika i dnevnica za one u misijama, kao i granica za mirovinu koja je sada 50 godina. On je istaknuo da očekuje da će ti potezi dodatno popularizirati vojnu službu.

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs ponovio je prioritete Vlade u obrazovanju, ističući cilj da sve škole budu u jednoj smjeni do 2027. godine, te da se povećaju kapaciteti za upis djece u gimnazijske programe, prenosi Net.hr. Također je naglasio potrebu za izgradnjom sportskih dvorana, posebno u gradovima poput Zagreba i Rijeke koji zaostaju u tom pogledu.

Ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić odbacio je kritike o nedovoljnoj obnovi Siska nakon potresa, ističući da se program revitalizacije provodi uspješno, s rastom plaća i broja zaposlenih u županiji. Bačić je naveo planove za izgradnju novih stambenih jedinica, naglašavajući da će Sisak nakon obnove dobiti 410 novih stanova, prenosi Net.hr.

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved najavio je izgradnju centara za dugotrajni smještaj branitelja kojima je potrebna trajna skrb, dodajući da se pripremaju centri u Pakracu, Imotskom, Slunju, Slavonskom Brodu i Vukovaru, prenosi Net.hr.

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek osvrnula se na očuvanje kulturne baštine, naglašavajući važnost konzervatorskih podloga koje će ubrzati proces izdavanja dokumenata za građane i investitore, te odbacila tvrdnje da se konzervatori bave trivijalnim pitanjima kao što su televizori, prenosi Net.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari