PRONAĐENI DIJELOVI PODMORNICE

Video | SVI PUTNICI SU MRTVI Američka obalna straža iznijela nove podatke: ‘Došlo je do implozije’

‘Ovo je bilo izuzetno složena potraga, cijeli slučaj je kompleksan, još radimo na utvrđivanju pojedinosti’

Američka Obalna straža potvrdila je na konferenciji za medije kako su svi putnici poginuli. Pronađeno je pet dijelova podmornice. Neki od njih su pripadali kapsuli koja je održavala tlak unutar podmornice.

“Ovoga jutra, podvodno plovilo na daljinsko upravljanje otkrilo je repni dio podmornice Titan. Plovilo je nakon toga otkrilo dodatne krhotine podmornice. Krhotine su u skladu s komorom za pritisak. Nakon toga smo odmah obavijestili obitelji posade. Svim obiteljima izražavam sućut. Ne mogu ni zamisliti kako se osjećaju i nadam se da će ovo otkriće dati nekakvu utjehu”, rekao je kontra-admiral John Mauger, zapovjednik u Obalnoj straži SAD-a pa dodao:

“Ovo je bilo izuzetno složena potraga, cijeli slučaj je kompleksan, još radimo na utvrđivanju pojedinosti što se tiče vremena i tajminga vezano uz naš odgovor i reakciju.”

‘Zvukovi koji su se čuli nemaju vezu s podmornicom’

Za sad sve upućuje na imploziju koja se dogodila za vrijeme spuštanja prema olupini Titanica.

Dužnosnici američke obalne straže rekli su da će vozila na daljinsko upravljanje (ROV) koja rade na morskom dnu oko Titanica ostati na licu mjesta.

Novinari su pitali o zvukovima koje su spasioci čuli proteklih dana. Kažu kako su postupali u skladu s informacijama koje su imali te da zvukovi koje su zabilježili nisu pripadali podmornici.

“Ovo je bila ‘katastrofalna implozija’ plovila koja bi proizvela značajan zvuk tamo dolje koji bi sonarne plutače uhvatile.”

Obalna straža nije odgovorila na pitanje o mogućem izvlačenju tijela, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari