BIO JE U DOGOVORU S PUTINOM

Talijanska policija u Trstu zaplijenila jahtu od 530 milijuna eura: Vlasnik je ruski milijarder blizak Putinu

Twitter

U odluci Savjeta EU navedeno je da su se on i još 36 biznismena sastali s ruskim predsjednikom Putinom nakon invazije na Ukrajinu

Talijanske vlasti zaplijenile su u petak jahtu ruskog milijardera Andreja Meljničenka, navodi se u priopćenju talijanske financijske policije.

U priopćenju se navodi da brod nazvan “SY A” vrijedi oko 530 milijuna eura i da se nalazi u skladištu u sjeveroistočnoj luci Trst. To je jedna od najvećih i najskupljih jahti na svijetu.

Zapljena jahte je uslijedila nakon što je Europska Unija sankcionirala Meljničenka 9. ožujka u okviru proširenih kaznenih mjera protiv ruskih oligarha. Prema EU, on je vlasnik proizvođača đubriva EuroChem Group i kompanije za ugljen SUEK, prenosi CNN.

Na društvenim mrežama se pojavio i snimak iz Trsta na kojem se vidi trenutak kada je jahta zaplijenjena.

U odluci Savjeta EU, kojom su odobrene sankcije Meljničenku, navedeno je da su se on i još 36 biznismena sastali s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom nakon što je invazija na Ukrajinu počela kako bi razgovarali o potencijalnom ekonomskom utjecaju sankcija EU i SAD.

Odluka Savjeta EU glasi: “Činjenica da je pozvan da prisustvuje ovom sastanku pokazuje da je član najužeg kruga Vladimira Putina i da podržava ili sprovodi akcije ili politike koje podrivaju ili ugrožavaju teritorijalni integritet, suverenitet i nezavisnost Ukrajine, kao i stabilnost i sigurnost u Ukrajini”.

“To također pokazuje da je on jedan od vodećih poslovnih ljudi uključenih u ekonomske sektore koji osiguravaju značajan izvor prihoda vladi Rusije, koja je odgovorna za aneksiju Krima i destabilizaciju Ukrajine”, dodaje se, pišu RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari