SVE POPUNJENO

Tek nekoliko praznih soba u Splitu nudi se za 10.000 kn po noćenju! ‘Gosti su spremni platiti više, ali nemaju što’

Photo:Ivo Cagalj/PIXSELL

Za rezervaciju je na platformi Booking bilo dostupno ukupno osam objekata. Najskuplji je vrtoglavih 112.695 kuna

Danima se priča o punim kapacitetima u Splitu i dostizanju turističkih brojki iz 2019. godine. Grad su ispunili furešti, strani jezici čuju se na svakom kantunu, a postalo je gotovo nemoguće pronaći mjesto u kafićima i restoranima u samom centru grada. Ponuda smještaja može se nabrojati na prste jedne ruke, ako i toliko, prenose Vijesti.hr.

Novinari Slobodne Dalmacije su pretražili AirBnb i Booking, dvije najpopularnije platforme za iznajmljivanje smještaja. U tražilicu su ukucali datum check ina četvrtak 12. kolovoza te datum check outa 15. kolovoza. Dakle, tri noći za četiri gosta.

Za rezervaciju je na platformi Booking bilo dostupno ukupno osam objekata. Najjeftniji od njih za četiri osobe i tri noćenja iznosi 10.787 kuna, a najskuplji vrtoglavih 112.695 kuna s uključenim doručkom u Radisson Blu Resortu. Mahom je riječ o luksuznim hotelskim ponudama.

VIDEO DANA:

Na AirBnbu dostupno je bilo također osam apartmana, doduše nešto povoljnijih cijena. Tako bi četiri gosta za tri noćenja trebala izdvojiti 3,175 kuna, a za najskuplji 31,887 kuna. Dakle, jedno noćenje bi došlo od tisuću do 10.000 kuna.

Međutim, nekolicini ni cijena nije problem, objašnjava Nataša Ljubičić, vlasnica tvrtke za konzultiranje u turizmu “Top season”.

“Gosti su spremni platiti više. Tako ima slučajeva, da se na mjestima gdje je netko otkazao smještaj, cijena poveća i do tri puta, ali se svejedno vrlo brzo iznajmi. Gosti su spremni platiti, ali nemaju što platiti”, dodala je.

Mnogi su, kaže, računali i na last minute rezervacije, a takvi ostanu kratkih rukava.

Ludilo s turističkim smještajem moglo bi se poboljšati sredinom ili krajem kolovoza, dodaje Ljubičić, ali sve ovisi o situaciji s koronavirusom i o boji naše obale na Covid karti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari