AFERA HORVAT

‘Tijekom ovog tjedna moguća nova uhićenja u novim aferama’, javlja Andrija Jarak ispred Remetinca

RTL

Darko Horvat ostaje iza rešetaka dok se ne ispitaju trojica svjedoka na koja, sumnja se, može utjecati

Jučer razriješeni ministar zasada ostaje u zatvoru, a upravo ispred Remetinca javio se za RTL.hr Andrija Jarak.

Govori kako Darko Horvat ostaje iza rešetaka dok se ne ispitaju trojica svjedoka na koja, sumnja se, može utjecati. Ukupno je u ovom slučaju ispitao njih 28, a 11 se odnose na Horvata. Kod trojice pak postoji opasnost od utjecaja.

Jarak kaže da, iako ih je samo troje, to nužno ne znači da će uskoro izaći, niti postoji zakonski rok u kojem mora izaći niti redoslijed kako se ispituju svjedoci. Bez obzira na mali broj svjedoka, Horvat može u pritvoru dugo ostati. Terešak i Uskok najavili su, kaže Jarak, žalbu.

Više u VIDEOPRILOGU:

Problematično je i da njih pet, ostalih osumnjičenika koji zasad nisu uhićeni i to jer su istražitelji procijenili da nema dovoljne količine kriminalne aktivnosti ili imaju čvrste neoborive dokaze.

Treba reći da je do sad u velikim uhićenjima išlo do uhićenja svih pa je sudac odlučivao hoće li u istražni zatvor ili se braniti sa slobode, govori Jarak.

Zaključuje i da od jučer ujutro traju žustre rasprave o suboti ujutro, a pojačale se nakon što je premijer naglasio da je znakovit tajming i to za djela iz 2018. godine.

Doznajemo da su dvije visokopozicionirane dužnosnice ministarstva gospodarstva ispitane u Uskoku i kazale kako su cijelo vrijeme upozoravale na niz nepravilnosti prilikom isplate poticaja i navodile kako toga ima još. Jarak smatra da upravo taj dio “toga ima još” očito bio okidač istraziteljima da krenu u intenzivniju istragu. U petak  je, govori Jarak, ispitana Mandac, a nakon njena iskaza kreće se u finalizaciju akcije, uhićenje Horvata. Istražitelji su se možda prepali da osumnjičenik ne pokuša skriti dokaze ili su dokazi toliko čvrsti pa su brzo dobili naloge za akciju.

Jesu li nova uhićenja moguća, Jarak navodi da su vrlo izgledna. Od pojave afere Vjetroelektrane priča se širi i dolazi se do novih spoznaja. Tijekom ovog tjedna moguća nova uhićenja u novim aferama, zaključuje Jarak, pišu RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari