'NEMA TO VEZE S UKRAJINOM'

Tip koji se naziva ‘Putinovim neprijateljem broj 1.’ tvrdi da zna što je Putinov konačni cilj

Foto: Twitter/ President od Russia

Bill Browder, američko-britanski financijaš, kaže kako je Putin krenuo u rat iz straha da ga narod ne bi svgnuo

Američko-britanski financijaš i politički aktivist Bill Browder, tvrdi kako je Vladimir Putin započeo krvavi pohod na Ukrajinu kako bi ojačao svoj položaj u Rusiji, prenosi Net.hr.

“Vladimir Putin započeo je rat u Ukrajini samo kako bi osigurao svoju moć među ruskim narodom i to iz straha da bi ga narod mogao svrgnuti”, tvrdi Browder kojeg nazivaju i Putinovim neprijateljem broj jedan.

I sam je sebe jednom prilikom tako nazvao, a dugogodišnji je kritičar Putinovog režima. No, rekli bismo kako Putin ipak ima većih problema i ozbiljinih neprijatelja. Pa ipak, vrijedi poslušati što Browder kaže.

“Započeo je rat kako bi osigurao svoju vlast u Rusiji, vjerujem da to nema veze s Ukrajinom. Ako pogledate dva prethodna rata koja je započeo, jedan u Gruziji i jedan na Krimu, njegova je moć u Rusiji naglo porasla, jednako kao i nakon početne invazije na Ukrajinu”, govori Browder, prenosi britanski Express.

Browder smatra kako ne postoji kraj Putinove igre, te da se sam kraj krije upravo u ratu. U protivnom, Rusi bi ga mogli svrgnuti s položaja. 

Razni politički i vojni stručnjaci nagađaju zašto je Putin odlučio napasti susjednu Ukrajinu.

Voditeljica RT-a Margarita Simonyan tvrdi da je razlog zašto Rusija odbija bombardirati Ukrajinu nuklearnom silom taj što je Ukrajina dio Rusije i oni je žele “očistiti”.

Simoyan je za ruske medije izjavila: “Da smo htjeli, zar ne bismo riješili Ukrajinu za nekoliko sati, a ne dana? Vodimo specijalnu vojnu operaciju, zato to nije rat, žalimo sve njih tamo. Razumijemo da ima mnogo naših ljudi koji su taoci. Oslobođeni su teritoriji već de-facto naši, iako se bojim upotrijebiti tu riječ”. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views