TRAŽITE POSAO IZ SNOVA? Državna uprava u potrazi za čak 195 radnika!

Foto: Ilustracija

Ako tražite posao, evo koja sve ministarstva zapošljavaju! Najviše radnika traži se u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU

U državnom upravi tijekom ljeta popunit će se 195 radnih mjesta, piše Jutarnji.

Naime, u posljednjih nešto više od mjesec dana u šest ministarstava raspisani su javni natječaji za prijem u državnu službu.

Najviše radnika traži se u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU, njih 65. Osim toga, traže se i zaposlenici na administrativnim poslovima, poput samostalnog upravnog referenta u Glavnom tajništvu.

Ministarstvo na čijem je čelu Gabrijela Žalac očito želi ubrzati postupke za dodjelu sredstava EU, a često se ti zaposlenici i plaćaju iz fondova EU. Traže se referenti, stručni suradnici, stručni savjetnici, ali i voditelj Službe za koordinaciju IPA programa. Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU u veljači ove godine imalo je ukupno 228 državnih službenika i namještenika.

17. srpnja novi natječaj raspisalo je i Ministarstvo poljoprivrede – oni su u potrazi za 56 zaposlenika. Također se traže (viši) stručni savjetnici i (viši) stručni suradnici, kao i jedan voditelj Odjela za kontrolu na terenu.

Ministarstvo poljoprivrede jedno je od većih ministarstava i u veljači je, prema podacima iz Centralnog obračuna plaće (COP), zapošljavalo 847 ljudi. Ovaj put natječaj je namijenjen većinom za državne službenike koji će raditi na poslovima vezanim uz fondove Europske unije.

Ministarstvo državne imovine traži 45 državnih službenika na ugovor na neodređeno za različite poslove.

Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, koje je u rekonfiguriranju Vlade nakon Tomislava Ćorića preuzeo Marko Pavić, traži 16 novih zaposlenika. U veljači su imali ukupno 386 državnih službenika i namještenika. Traže se (viši) stručni suradnici i savjetnici, a svi poslovi su, kako se može vidjeti iz oglasa koji je objavljen 20. srpnja, vezani su uz poslove korištenja fondova EU u projektima Ministarstva.

Novi zaposlenici traže se i u Ministarstvu uprave – njih sedam. Šest zaposlenika, nakon dozvole Ministarstva uprave, traži i Ministarstvo zdravstva na čijem je čelu ministar Milan Kujundžić. Traže se stručni suradnici, stručni referent te državni sanitarni inspektor u ispostavi graničnog prijelaza Vinjani Donji, piše Jutarnji.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari