"ZAŠTO BAŠ MI?!"

Trenerica pisala Capaku: ‘Crkve niste zatvorili, zašto nas?’; Dobila odgovor: ‘Za sve sam vam ja kriv!?’

Pixsell

Vlasnica fitness centra u Splitu ogorčena je što će ih najnovija odluka o zatvaranju dovesti na prosjački štap

Splitska trenerica, vlasnica fitness centra na Spinutu i profesorica Fitness učilišta Ivana Bilan uputila je poruku Krunoslavu Capaku, ravnatelju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, u kojoj ga moli za objašnjenje zašto je donesena odluka da se zatvore sve teretane u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Napisala mu je da je samohrana majka i kako će je ova najnovija odluka Stožera doslovno svesti na prosjački štap jer joj je to jedini izvor prihoda, piše Slobodna Dalmacija.

“Dosad niste zatvorili nijednu djelatnost, ni crkve. Zbog čega vam smetamo mi koji smo prva linija u razvoju imuniteta? Zbog čega niste sjeli s nama i razgovarali nego nama jedinima radite ponovno “lockdown”? Dozvoljene su mise, vjenčanja, rad noćnih klubova do ponoći, dok nas zatvarate. Ovo je teška nepravda i diskriminacija. Ne uništavajte najzdraviju djelatnost u Hrvatskoj te vas još jednom molim za razumijevanje i pozivam na dijalog”, stoji u Ivaninoj molbi upućenoj na privatni broj Capaka preko WhatsAppa.

Iz odgovora koji nam je ustupila vidljivo je da Capak nije najbolje prihvatio vapaj Splićanke.

“Ovo je još jedan dokaz da sam ja kriv za sve, započeo je i u nastavku napisao: Kriva adresa, gospođo, nemam veze s ovime, mjeru je donio vaš Županijski stožer, a Nacionalni samo potvrdio. Dakle, niste se ni informirali tko, zašto, kako, a ja sam vam kriv???? Uvijek sam za dijalog, ali ne mogu podnijeti da me se krivi za sve”, odgovorio je Capak.

Ivana nije odustajala pa ga je upitala zašto je dao odobrenje Županijskom stožeru, na što joj je odgovorio da izbriše njegov broj i da nikome nije dao odobrenje. U razgovoru za Slobodnu Dalmaciju Ivana ističe kako je zgrožena ovakvim načinom komuniciranja Krunoslava Capaka.

“Gospodinu sam poslala poruku jer smo ovog proljeća kad se dogodio totalni “lockdown” u čitavoj zemlji, mi treneri, normalno s njime komunicirali oko ponovnog otvaranja. Ovi njegovi odgovori me zapravo nisu ni iznenadili jer sam ja samo jedan mali mrav u odnosu na njega, koji je očito uvidio da ima snagu i moć. Nisam agresivna u životu, ali sam vrlo direktna kad mi je ugrožena egzistencija i ne kajem se što sam mu se javila. Opet bih to napravila, iako sam odustala od daljnje komunikacije kad sam vidjela da od njega nema nikakve pomoći”, ispričala je Ivana.

U međuvremenu je oko istog problema kontaktirala župana Blaženka Bobana, ali ju je njegova tajnica odbila. Potom je šefu Županijskog stožera Luki Brčiću uputila e-mail i poruku s pitanjima koliko je točno ljudi zaraženo u teretanama, koliko je njih bilo samo žarište te zašto su ih odmah odlučili zatvoriti i nisu im propisane strože mjere. Ponudila je i dva rješavanja problema u vidu postroženja dosadašnjih mjera te da se u slučaju pojave zaraze u pojedinom fintess centru taj isti centar zatvori na 48 sati kako bi se temeljito dezinficirao. Brčić joj je zahvalio na argumentiranoj i razumnoj poruci.

“Nisam dobila pravo na nikakve mjere u prvom “lockdownu”, rečeno mi je da smo mi neprofitni i da nemamo pravo na ništa. Nisam dobila niti pravo na odgodu nijednog kredita. Neki kolege čak prodaju opremu i zatvaraju sve. Nadam se ipak da će donijeti odluku da se ponovno otvore teretane, i to što prije. Svima je jasno da je ovo notorna glupost i politička odluka. Ovo je ništa drugo nego kažnjavanje! Presedan. Nitko nas iz nijedne stranke nije kontaktirao ni dao podršku”, zaključila je razočarana trenerica.

Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari