''NELOGIČNOST MJERA''

TZ GORSKI KOTAR: Propadaju rezervacije u kućama i hotelima; Kako crkve i trgovački centri mogu, a odmor ne može?!

Pixsell

Predsjednik Turističke zajednice Gorskog kotara: ”Nelogičnost novih mjera osudila je male iznajmljivače na propast!”

Zabrana kretanja između županija kao dio novih restrikcija u okviru epidemioloških mjera nelogične su i osudile su male iznajmljivače na propast, upozorio je David Bregovac, načelnik Općine Fužine i predsjednik Turističke zajednice Gorskog kotara.

Smatra kako u nacionalnom Stožeru civilne zaštite (SCŽ) nitko nije vodio računa, niti razgovarao s malim iznajmljivačima, kao ni hotelima, o posljedicama uvođenja zabrane kretanja. Istaknuo je kako su odavno rezervirane kuće za odmor, apartmani i smještaji u obiteljskim hotelima u Gorskom kotaru što će im uzrokovati ogromne financijske gubitke.

Nedopustivo je da Crkve i Shopping centri mogu biti otvoreni, koji su veće žarište od međužupanijskog kretanja.“ – izjavio je Bregovac.

Rekao je kako obiteljski odmor u Gorskom kotaru u izoliranom objektu, bez organizacije dočeka, mogu omogućiti provedbu mjera, zaštititi zdravlje i održati male gospodarstvenike. Naveo je kako je samo trebalo bolje definirati mjere za međužupanijska kretanja.

Vlada RH ostavila je otvorenu mogućnost rada iznajmljivačima ali im je uzela goste. Nužna je hitna dorada mjera prije blagdanskih praznika.“ – zaključio je Bregovac.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari