JEDINI IH NISU IMALI

U Hrvatskoj ne vrijede ista pravila za sve? Dvojica policajaca u tramvaju bez maski

Pixsell

Tramvaj je krenuo bez upozorenja policajcima

U petak oko 17 sati dvojica policajaca ušla su u tramvaj br. 6 na Trgu bana Josipa Jelačića, koji je vozio u smjeru Sopota, bez zaštitnih maski. Oni ih jedini nisu imali.

Odlukom Stožera civilne zaštite u javnom prijevozu putnici i djelatnici dužni su nositi zaštitne maske za lice, a ako osoba u vozilu nema masku, vozač ne smije krenuti. Usprkos tome, tramvaj je krenuo bez upozorenja policajcima koji su iz tramvaja izašli na Glavnom kolodvoru, piše 24 sata.

Istodobno se treba prisjetiti ružne scene s Glavnog kolodvora kada vlak nije kretao zato što jedan putnik nije imao masku na licu. Pozvana je policija koja je muškarca grubo izbacila iz vlaka, a zaradio je i prijavu “zbog remećenja javnog reda i mira”.

Slučaj s policajcima komentirali su iz zagrebačke policije te tvrde da će poduzeti sve potrebne mjere kako bi utvrdili identitet policajaca  i pokrenuti odgovarajući disciplinski postupak.

“Odlukom o izmjeni odluke o načinu organizacije javnog prometa u vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19, koja je stupila na snagu 25. lipnja 2020., propisano je, među ostalim, da su putnici u javnom prometu obavezni u vrijeme boravka u prijevoznom sredstvu koristiti medicinske maske ili maske za lice. U tom smislu obveze propisane tom Odlukom, bez posebnih izuzetaka, odnose se i na policajce kad kao putnici ili iz razloga obavljanja policijskih poslova borave u prijevoznom sredstvu javnog prometa”, rekli zu iz PU zagrebačke za 24 sata.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari