NACIONALNI STOŽER

U Hrvatskoj uskoro kreće cijepljenje trećom dozom: Capak otkrio tko je prvi na redu

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

“Nemojte me pitati za datum jer o tome raspravljamo”, kazao je Capak

Na konferenciji za medije Nacionalnog stožera Civilne zaštite ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak kazao je kako u ovom trenutku Hrvatska stoji s mogućnosti uvođenja cijepljenja protiv Covida-19 trećom dozom, pišu Vijesti.hr.

“Činjenično je da se niti proizvođači cjepiva niti regulatorne agencije nisu očitovale o potrebi treće doze, što treba imati na umu kad se donosi odluka o tome. Isto tako u literaturi već ima nešto dokaza koliko traje imunitet nakon preboljenja, koliko traje imunitet nakon cijepljenja, što također trebamo imati u vidu”, kazao je Capak.

“Trebamo imati u vidu i da većina europskih zemalja ima konzervativan stav o trećoj dozi, iako su neke najavile uvođenje, dakle Njemačka i Francuska za neke kategorije stanovništva”, osvrnuo se na stanje u Europi:

“U svakom slučaju, mi vrlo pažljivo pratimo situaciju i u skorije vrijeme krenut ćemo (s cijepljenjem trećom dozom) najugroženijih kategorija stanovništva. Nemojte me pitati za datum, jer o tome raspravljamo, razgovaramo.”

Rekao je da Hrvatska ima naručeno dovoljno cjepiva za provođenje cijepljenjem trećom dozom svih svojih stanovnika koji su cijepljeni.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari