ŠKOLA U KARANTENI

U jednoj školi pozitivni učenici i sedmero đaka; Sumnja se na britanski soj!

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Učiteljica i sedmero đaka od njih dvadeset i četvero iz 4. razreda Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskog pozitivno je na koronavirus, a za portal Ni Zagorje malo potvrdili su to ravnatelj škole u Zaboku Tomislav Polanović i voditelj Higijensko-epidemiološkog odjela zagorskog Zavoda za javno zdravstvo, dr. Ivan Lipovac.

“Čini mi se da još nismo imali slučaj da u jednome razredu oboli toliko učenika. Potvrđena je korona kod učiteljice i sedmero učenika. Prvo je bilo pozitivno njih šestero, sada je pozitivan nalaz došao za još jednoga”, rekao je dr. Lipovac.

Budući da takve situacije brzog širenja virusa u zagorskim školama još nije bilo, osobito toliki broj pozitivnih učenika u jednom razredu, Lipovec je rekao da sumnjaju na britanski soj. “Zatražili smo sekvenciranje na mutirajuće sojeve i čekamo rezultate. Može biti bilo koji soj, no kako je sada ovaj ‘britanski’ najčešći, moguće da je ovdje riječ o njemu”, pojasnio je Lipovac, dodajući da situacija nije zabrinjavajuća ukoliko se škola pridržava epidemioloških mjera, piše Net.hr

Ravnatelj škole, Tomislav Polanović, tvrdi da je sve pod kontrolom. “Nakon što se virus pojavio u jednom odjeljenju 4. razreda, u samoizolaciju i na online nastavu poslali smo sve četvrte, ali i treće razrede jer su u istoj smjeni. Tu su i putnici u školskom autobusu, pa smo samoizolaciju odredili preventivno s obzirom na to da su djeca bila u kontaktu. Pratimo situaciju svakodnevno, u kontaktu smo s epidemiolozima, pridržavamo se svih propisanih epidemiloških mjera”, rekao je ravnatelj Polanović.

U karanteni od 10 dana bit će razred kojem je potvrđena zaraza koronavirusom, a ostali razredi će se vjerojatno vratiti u školu u ponedjeljak jer su preventivno poslani u samoizolaciju, a do tada nastavu svi prate online.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari