BORBA S KORONAVIRUSOM

Treći val postaje stvarnost?! Italija ponovno korača prema crvenoj zoni

Ilustracija; Pixsell

Ide li Italija opet prema crvenoj zoni, nakon što je, kako je jučer rekao epidemiolog iz Genove Matteo Bassetti, započeo treći val zaraze koronavirusom i nakon što se još jednom situacija u Italiji drastično pogoršala?

Za sada više od tri milijuna učenika prati nastavu online, 800 tisuća djece iz vrtića i nižih razreda je kod kuće, kao i gotovo pola milijuna učenika viših razreda te milijun i 800 tisuća učenika viših razreda i veliki broj studenata. Čak postoji kalkulacija školskog portala da je svaki treći učenik u biti online na nastavi, piše Glas Istre

Jedino u Sardiniji, bijeloj zoni, svi su na nastavi uživo. Računa se da će se, pogoršanjem epidemiološke slike, od idućeg tjedna čak šest milijuna učenika školovati online.

Guido Bertolaso, liječnik i savjetnik talijanske vlade u borbi protiv Covida-19, veli da je cijela Italija, ukoliko se nastavi taj negativni trend, blizu crvenoj zoni, izuzev Sardinije, gdje restorani rade do 23, a kafići i barovi do 21 sat.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari