U KOSTRENI „MUZEJ BEZ ZIDOVA“ U četvrtak predstaljanje Muzeja pomoraca Kostrene i druge atrakcije

Prezentirat će se i idejno krajobrazno rješenje zavoja Žurkovo, mural akademskog slikara Ivana Penzeša – Nadalova te projekt postavljanja križa na Kuli iznad naselja Rožmanići

U četvrtak 10. studenog s početkom u 19.30 sati u crkvi Sv. Barbare održat će se javno predstavljanje koncepta Muzeja pomoraca mještanima Kostrene.

Uz idejni koncept i idejno rješenje budućeg muzeja u Sv. Barbari, prezentirat će se i idejno krajobrazno rješenje zavoja Žurkovo, mural akademskog slikara Ivana Penzeša – Nadalova te projekt postavljanja križa na Kuli iznad naselja Rožmanići, kao dijelovi „muzeja bez zidova“ i nove interpretacijske točke koje će se Kostrena obilježiti pod zajedničkim nazivom “Kad dojdeš – da najdeš”, prema zvučnoj knjizi Branke Kržik Longin, čiji je izdavač Narodna knjižnica Kostrena.

Nakon prezentacije projekata u crkvi, u zgradi stare područne škole dogodit će se soba emocija i muzej prije muzeja s prvom izložbom, sastavljenom od uspomena, emocija, prijedloga, crteža i stihova Kostrenjana svih uzrasta.

Svoje komentare, ideje i promišljanja, moći će ostaviti i posjetitelji tako što će ih napisati na samoljepljive papiriće i ostaviti kao poruku na zidu. Prezentacija će završiti domjenkom i druženjem u Narodnoj čitaonici Sv. Barbare i trgu ispred nje, uz Ladu Bartoničeka i degustaciju Kostrenske torte.

Svi prostori kompleksa u Sv. Barbari bit će u funkciji prezentacije, čiji je cilj pokazati da muzej nisu zidovi nego ljudi i njihove priče.

Uz nositelje projekata, u organizaciju prezentacije budućeg muzeja, uključene su brojne institucije i udruge; Osnovna škola Kostrena, Dječji vrtić Zlatna Ribica, Narodna knjižnica Kostrena, Veli pinel, Udruga Vali, Katedra Čakavskog sabora Kostrene, Udruga pomorskih kapetana Kostrene, Bratovština sv. Nikole – Kostrene sv. Barbare, Udruga pomorskih kapetana Sjevernog Jadrana, Penko- udruga umirovljenika te studenti Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari