CJELOGODIŠNJA DESTINACIJA

Video | U Opatiji za Uskrs sobe mahom rezervirane! More već sad zagrijalo na 12 stupnjeva, turista ne fali

Odličan uvod u turistički Uskrs koji označava početak sezone i za koji će u Opatiji raditi gotovo svi hoteli. Najveći hotelski lanac otvorit će ih devet. Sobe su mahom rezervirane, a rezervacije svakodnevno stižu i za apartmane. Više u video prilogu!

Hrvatski turizam postaje cjelogodišnji, a pomaže lijepo i toplo vrijeme. Iako proljeće kalendarski još nije, obala je puna turista, a temperatura mora već je proljetna, javlja RTL Danas.hr.

Sezona kupanja na moru tradicionalno se otvara prvog svibnja. Tada u more uskaču najhrabriji, a sada, s obzirom na temperaturu, to mogu svi. Sunce temperaturu zraka podiže na dvadesetak stupnjeva, a baš to brojnim je turistima i bio razlog dolaska. “Rezervirali smo prije dva tjedna i neprestano smo provjeravali vrijeme, hoće li kišiti, jer bismo u tom slučaju otkazali. Vidjeli smo da će biti lijepo pa smo odlučili doći”, priča Etelka iz Mađarske.

Odličan uvod u turistički Uskrs koji označava početak sezone i za koji će u Opatiji raditi gotovo svi hoteli.

Najveći hotelski lanac otvorit će ih devet. Sobe su mahom rezervirane, a rezervacije svakodnevno stižu i za apartmane. “Noć je 90 eura. Cijena je u redu za apartman. Htio sam doći samo ako sunce sija. Sija pa smo došli”, rekao nam je Gergely iz Mađarske.

Sunce sije, more je pitomo, a turisti kažu da su, za sada, pitome i cijene.

“Odsjeli smo u Rijeci, na dvije noći. Platili smo 220 eura za nas petero, za dvije noći”, objašnjava Julia iz Mađarske.

Lani je za produženi uskrsni vikend u Hrvatskoj bilo tri milijuna i 600 tisuća noćenja. Iako su rezultati uvijek bolje kada je Uskrs kasnije, ove će godine svi, izgleda, nadoknaditi lijepo vrijeme pa se očekuju još bolje turističke brojke.

Sezona je već procvjetala. Hrvatska bi se mogla dobro osladiti nektarom turizma, izvještava Ida Balen za RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari